fbpx
Selecteer een pagina

Van 24 t/m 28 januari werd in Skopje het EK U21 gehouden. Drie afgevaardigden van TeamNL, Emine Ernst, Kas van Oost en Gabrielius Camara, deden mee in het enkelspel, dubbelspel en mixed dubbel. Vastberaden om een goede prestatie neer te zetten vlogen zij dinsdag 23 januari richting Macedonië. In dit bericht een verslag van dit toernooi.

TeamNL voorafgaand aan het EK U21

Op de eerste dag werd gestart met de poulewedstrijden in het enkelspel. De eerste ronde werd gespeeld in een poule van vier. Kas wist zijn eerste poule door te komen door als nummer twee te eindigen. Bijzonder was dat in zijn poule alle wedstrijden in 3-0 eindigden. Op onderling resultaat ging Kas door en mocht hij de volgende dag opnieuw in een poule van vier de strijd aan met zijn tegenstanders. Emine en Gabrielius speelden spannende wedstrijden en waren in een gelijk opgaande strijd verwikkeld. Ze wonnen beiden hun derde wedstrijd met 3-2, maar helaas bleken twee tegenstanders te sterk en eindigden ze beiden op de derde plek in de poule.

De mixed dubbels stonden aan het begin van de tweede dag op het programma. Dit onderdeel van het toernooi werd niet in poulevorm gespeeld, maar er werd gelijk gestart met de knock-out fase. Emine en Gabrielius speelden samen en Kas speelde met Anastasia Sterner uit Oostenrijk. Beide koppels startten met een 3-0 overwinning en gingen door naar de volgende ronde.

Vervolgens gingen de dubbels van start. Iedere speler van TeamNL had zijn of haar eigen partner. Evenals bij de mixed dubbels werd gelijk gestart met de knock-out fase. Emine en Gabrielius wonnen met hun partners beiden de eerste ronde partij overtuigend en plaatsten zich bij de laatste 16.

Kas mocht ‘s middags in het enkelspel opnieuw zijn kunsten vertonen, maar ondanks een 2-0 voorsprong in games tegen meervoudig Europees jeugdkampioen Ionescu trok de Roemeen aan het langste eind met 4-2 in de eerste wedstrijd. Zijn volgende poulewedstrijd moest hij helaas ook zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Uiteindelijk eindigde Kas derde in de tweede poule.

De derde dag speelden Emine en Gabrielius de volgende ronde in het dubbelspel. Emine speelde met de Belgische Sara Devos en Gabrielius speelde met Mauro Scharrer uit Zwitserland. Vooral de wedstrijd van Emine en Sara leverde spannende games op, maar beide dubbels eindigden in 3-0 voor de tegenstanders. Daarmee kwam het toernooi voor TeamNL ten einde.

Emine, Kas en Gabrielius gingen met de beste bedoelingen richting Macedonië en wist een aantal mooie wedstrijden op de tafel te leggen. Helaas wisten ze niet door te stoten om kans te maken op de podiumplaatsen. Op naar het volgende toernooi!