fbpx
Selecteer een pagina

Net als vorig jaar (mei 2022) stonden de Boer Taverzo 1 en WELYNQ/ttv Maashorst tegen elkaar in de finale. Toen was het de Boer Taverzo die de finale met 4-0 won en zich voor de 6e keerde landstitel toeëigende.

Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren bleek al uit de eerste wedstrijd tussen Alex Naumi (Taverzo) en Mauro Schärrer (Maashorst). Na vijf spanende games was het Naumi die met 11-9 aan het langste eind trok en de 1-0 voor Taverzo noteerde. Tegen de allrounde verdediger Jakub Folwarski van de Boer Taverzo had Elias Hardmeier een aantal kansen, maar wist die niet op de juiste momenten te benutten. Met 12-10, 8-11, 11-9 en 13-11 won Folwarski en breidde de voorsprong van Taverzo uit. Door de overwinning van Yannick Vostes op Juan Pedro Sanchez Terrones ging Taverzo met een comfortabele voorsprong 3-0 de pauze in.

In de vierde partij wist Elias Hardmeier, die zijn laatste wedstrijd speelde voor WELYNQ/ttvMaashorst, op een 2-1 voorsprong in games te komen tegen de Fin Alex Naumi. In game 4 en 5 bleek Alex nog wat over te hebben en haalde met twee keer 11-3 de zege binnen. Met het winnen van de najaarstitel 2022 en deze voorjaarstitel pakt de Boer Taverzo voor de 7e keer de landstitel.

Winnaar De Boer Taverzo 1. Foto Rob de Ruiter.

 

2e plaats WELYNQ/ttvMaashorst. Foto Rob de Ruiter.