fbpx
Selecteer een pagina

TASO kan toch worden aangevraagd als er al een TOGS uitkering is ontvangen

De overheid heeft de afgelopen week de voorwaarden voor TASO aangepast waardoor het nu ook mogelijk is een TASO tegemoetkoming aan te vragen als u al een TOGS tegemoetkoming heeft gehad. Deze worden dan met elkaar verrekend wat betekent dat er toch een extra tegemoetkoming kan zijn. De regeling zegt: ‘U komt alleen in aanmerking als u een amateursportorganisatie bent met doorlopende lasten van meer dan €500 en minder dan €4.000; of een amateursportorganisatie bent met een eigen sportaccommodatie in eigendom en doorlopende lasten van ten minste €8.000, na aftrek van een ontvangen tegemoetkoming op grond van TOGS’.

Dit staat expliciet opgenomen in de ‘Vragen en antwoorden’ tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19 II (TASO) die hier is te vinden.

Als u denkt (alsnog) in aanmerking te komen, dan heeft u nog twee dagen de tijd. Op 11 OKTOBER is de laatste dag dat een aanvraag kan worden ingediend. Deze regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties die, ten opzichte van 2019, ten minste 20% van hun omzet zijn verloren als gevolg van de maatregelen tegen COVID-19. Alle informatie hiervoor is op deze pagina te vinden.

(Met dank aan een oplettende club in de afdeling West die een aanvraag heeft kunnen doen hierdoor).