fbpx
Selecteer een pagina

Afgelopen zaterdag 20 januari 2024 vond bij TTV de Beer in Rozenburg (Rotterdam) de kick-off plaats met Tafeltennis en Schuiftafeltennis voor mensen met Parkinson. Na een voorbereiding van ruim 4 maanden was het zover. De kick-off was tevens de start van de trainingen die elke week op vrijdagmiddag- of avond gaan plaats vinden, onder begeleiding van 3 trainers (in opleiding).

Met ruim 40 gasten, was de opkomst meer dan verwacht. Onder de gasten bevonden zich behalve het bestuur en leden van de vereniging en leden van andere verenigingen, ook fysiotherapeuten, sportconsulenten van Rotterdam Sport Support en SportMee, maar ook een zevental mensen met Parkinson. Een aantal zijn op advies van de fysiotherapeuten meegekomen en anderen via reclame in de plaatselijk kranten en/of sociale media.

Na de inloop met koffie en thee nam de voorzitter Rob Hogervorst het woord om alle aanwezigen te bedanken voor hun komst en te vertellen waarom ze met deze doelgroep willen starten. Rob heeft zelf ook de ziekte van Parkinson en weet als geen ander hoe belangrijk bewegen is, maar ook dat tafeltennis een zeer geschikte sport of beweegactiviteit is om o.a. stijfheid te verminderen maar ook mentaal beter te kunnen functioneren.

 

Na de speech van Rob nam Saskia Meijer (projectbegeleider en para-tafeltennistrainer) het stokje over om iedereen lekker te laten bewegen met de warming-up met daarna schuiftafeltennis en tafeltennis. Er was genoeg sparring en hulp van tafeltennissers om de mensen met Parkinson te laten ervaren hoe leuk tafeltennis is.

Alle 7 deelnemers met Parkinson waren heel erg enthousiast en willen graag komen voor de (proef)trainingen. Na de training had het bestuur nog broodjes geregeld zodat iedereen met een goed gevoel en gevulde maag naar huis konden.