fbpx
Selecteer een pagina

Zondag 7 november vond bij gastvereniging TTV Swift in Deventer de officiële Kick-Off van het innovatieproject Schuiftafeltennis plaats! Dit najaar gaan acht verenigingen als pilotclub actief aan de slag met de integratie van deze spelvorm die de afgelopen jaren verder is ontwikkeld, geprofessionaliseerd, getest en geüniformeerd tot een volwaardige sport. Schuiftafeltennis richt zich op drie doelgroepen: sporters met een beperking, (jonge) jeugd en ouderen. De kick-off van vandaag richtte zich op de groep sporters met een beperking/para-tafeltennis.

De kick-off werd afgetrapt met een korte presentatie van Marthijn van der Wal (algemeen projectleider) en Saskia Meijer (coördinator schuiftafeltennis voor de doelgroep para-tafeltennis). Na deze informatieve start waren alle aanwezigen klaargestoomd voor het betreden van de zaal.
De pilotverenigingen ontvingen, na een leuke groepsfoto met aanwezige clubs, sporters en partners, de nieuwe schuifranden en spelmaterialen, ontwikkeld door onze partner Heemskerk Sport. Ook werden de nieuwe leskaarten overhandigd. Deze zijn voor het bredere publiek binnenkort te downloaden.
Onder leiding van Lars Wildenborg en Annemarijn van Daalen werd er een uur lang fanatiek gespeeld door de aanwezige sporters, trainers/begeleiders en partners. Elke club kreeg één specifieke leskaart aangereikt om de rest van de middag mee aan de slag te gaan op een eigen schuiftafel. Op elke tafel werd een andere spelvorm uitgeprobeerd. De clubs waren erg enthousiast en gemotiveerd om te ontdekken wat schuiftafeltennis te bieden heeft! Het was bijzonder om alle betrokkenen bij elkaar te zien!

De middag werd afgesloten met een spectaculaire demonstratie van MJ Tafeltennis.

Onze dank gaat uit naar de pilotverenigingen die enthousiast aan de slag willen gaan. Dit zijn:

  • Budilia
  • Litac
  • GSVA
  • PingPong Alkmaar
  • TTV Asterix
  • TTV Goes
  • TTV Maashorst
  • TTV Swift

Lancering webpagina
Sinds vandaag is alle informatie rondom het schuiftafeltennis project te vinden op www.nttb.nl/schuiftafeltennis. Neem eens een kijkje!

De officiële Kick-Off Schuiftafeltennis was een groot succes! We wensen de pilot verenigingen veel plezier met de verdere integratie en ontwikkeling van schuiftafeltennis binnen de club. 

Projectachtergrond
Het schuiftafeltennisproject is een innovatieproject van de NTTB dat zich richt op verschillende doelgroepen. Met een bijdrage van het Innovatiefonds van NOC*NSF is deze spelvariant verder ontwikkeld. Dankzij de Dirk Kuyt Foundation hebben de acht pilot verenigingen materialen ontvangen om hun para-tafeltennis aanbod uit te breiden.
Naast de acht pilot tafeltennisverenigingen die deze kick-off aanwezig waren, zijn recent tien mytylscholen dankzij partner JCF voorzien van de tafels, randen en materiaal.

Dankzij samenwerkingen met Sportservice Utrecht en Sportservice Zwolle gaan ook tien basisonderwijs locaties binnenkort aan de slag met een speciaal lesprogramma, gericht op de Breed Motorisch Ontwikkeling waarbij schuiftafeltennis ook geïntroduceerd wordt.
Ook gaan tien tafeltennisverenigingen schuiftafeltennis inzetten voor de jongste jeugd. Zij ontvangen een in hoogte verstelbare tafel en bijhorende schuifranden.
En voor ouderen worden meerdere zorginstellingen voorzien van materialen.