fbpx
Selecteer een pagina

Deelnemers klaar? Schuiftafeltennissen maar!

 

Onlangs vond de eerste cursusdag Schuiftafeltennis plaats voor de pilotverenigingen die dit najaar actief aan de slag gaan met de integratie van schuiftafeltennis op hun vereniging. Zaterdag 5 juni waren de pilotverenigingen te gast voor een succesvolle cursusdag bij TTV Swift in Deventer.

De cursus werd gegeven door Saskia Meijer, coördinator Schuiftafeltennis van de NTTB. Samen met Lars Wildenborg, eveneens coördinator, heeft zij leskaarten ontwikkeld met spelvormen voor het schuiftafeltennis. De doelen van het overkoepelende Schuiftafeltennisproject zijn: uniformering en professionalisering van de sport, waarbij we doelgroepen aan onze sport kunnen binden voor wie regulier tafeltennis een drempel vormt.

Leskaarten
Tijdens deze cursusdag werden een aantal leskaarten aan de test onderworpen en uitgeprobeerd door de aanwezige pilotverenigingen. Door deze feedback kunnen de uiteindelijke leskaarten zo compleet en duidelijk mogelijk worden aangeboden en de verenigingen, speciaal onderwijs en de zorg.

Deelnemende verenigingen
De volgende verenigingen doen mee aan de pilot Schuiftafeltennis die, in samenwerking met Heemskerk, Dirk Kuyt Foundation, Johan Cruyff Foundation en MJ Tafeltennis, in september officieel van start gaat:

  • Budilia
  • Litac
  • GSVA
  • PingPong Alkmaar
  • TTV Asterix
  • TTV Goes
  • TTV Maashorst
  • TTV Swift

Buiten deze pilotclubs om toonde ook TTV Wijhe haar interesse door deel te nemen aan deze dag.

Zelf aan de slag
In drie gemixte groepjes werden leskaarten in rondes getest, zodat elk groepje alle drie de leskaarten kon uitproberen. De deelnemers waren erg enthousiast! Het was zichtbaar dat de sport schuiftafeltennis nog allerlei nieuwigheden in zich had die de groepjes met veel plezier en motivatie wilden ontdekken. Ook werden er nieuwe ideeën bedacht, uitgevoerd en uitgewisseld. Na de sportieve activiteiten luisterden de aanwezigen aandachtig naar een presentatie van Saskia Meijer, waarbij het project nog eens uitvoerig werd besproken.

Het was een erg geslaagde dag! Wij willen alle aanwezigen hartelijk bedanken voor hun inzet en waardevolle feedback.

Lees meer over Schuiftafeltennis op onze speciale website, die spoedig wordt uitgebreid met meer informatie.