fbpx
Selecteer een pagina

In de leeftijdsgroep 16 tot 23 jaar (oudere jeugd en jonge volwassenen) verliezen we veel leden. Daarin is tafeltennis niet uniek, dat geldt voor alle sporten. Druk met school, studie, (bij-) baan zijn bijvoorbeeld oorzaken hiervoor.

De overgang van jeugd naar senioren is één van thema’s die speelt in deze leeftijdsgroep. Graag komen we met spelers tussen de 16 en 23 jaar in contact, om zo af en toe een vraag of een stelling voor te leggen. Alle leden in deze groep hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. 91 leden hebben zich hierop  aangemeld voor het panel, dat in april 2020 is gestart.

Je kan je hier aanmelden. Aanmelden Panel  
Afmelden kan op elk moment.

Q&A’s

Hoe komen jullie aan mijn emailadres?
We hebben je mailadres uit NAS (NTTB Administratie Systeem) gehaald.  Als lid van een club ben je automatisch ook lid van de bond. We gebruiken de mailadressen van de leden met grote terughoudendheid, conform de AVG. In dit geval hebben we het gebruikt om éénmalig toestemming te vragen om je te benaderen met specifieke vragen. Meldt je je niet aan, dan krijg je geen mail meer. Het zou kunnen dat je nog eens een keer voor iets anders benaderd wordt, maar nogmaals, dit doen we zeer weinig dus de kans is groot dat je heel lang niets meer hoort

Blijven de respondenten anoniem?
Nee, maar daarop willen we wel een toelichting geven. Je bent niet anoniem, want we hebben (dan) je mailadres en bondsnummer en weten dus wie je bent. Als we echter een vraag stellen, is dat om de mening van de doelgroep te onderzoeken en niet van 1 individu. We hebben dus niet zoveel interesse in wie het antwoord geeft. Tenzij we een keer een open vraag stellen en iemand een interessant antwoord geeft, dan zouden we wel 1 op 1 nader contact kunnen zoeken en dat kan weer niet anoniem. Tenslotte willen we de kwaliteit van het panel goed hebben en dus zeker weten dat iemand lid is en in de juiste doelgroep zit. Daarvoor hebben we dan het bondsnummer om dat eventueel te controleren (en bovendien benaderen we ook alleen leden in de juiste doelgroep).

Hoe zit het met de privacy van respondenten?
Zie hierboven. Formeel dus niet anoniem, in de praktijk werken we alleen met anonieme antwoorden en zullen we geen tot op de persoon herleidbare gegevens delen. We gaan dus niet uitzoeken dat persoon A lid is van Club X en dan die club daarover informeren.

Wat is het doel hiervan?
Wij bedenken projecten of plannen vanuit onze kennis en expertise, maar weten vaak niet vooraf of de doelgroep er op zit te wachten. Dit is eigenlijk een pilot, omdat we zien dat we leden kwijtraken, maar behalve algemene redenen die met de leeftijdsgroep samenhangen, weten we vaak niet waarom. We hebben ook geen/weinig 16-23-jarige tafeltennissende medewerkers binnen onze organisatie. Door een groep mensen te hebben die we af en toe iets kunnen vragen, wat ze van een idee vinden, kunnen we laagdrempelig kennis opdoen om de doelgroep beter van dienst te zijn

Wat gebeurt er met de antwoorden?
Dat zal afhangen van de vraag die we stellen, maar in het algemeen kunnen we met de antwoorden beter voorstellen doen om ons beleid aan te passen, ten aanzien van toernooien, competities of wat dan ook. De antwoorden verwerken we anoniem, het gaat dan bijvoorbeeld om “Zoveel procent is het eens met ….”. We zullen de resultaten ook aan jullie terugkoppelen.

 

Heb je ook een vraag over het panel? Stuur een mail, dan krijg je antwoord en zetten we het hierbij.