fbpx
Selecteer een pagina

Een groep van totaal acht spelers/speelsters en drie coaches reisde vorige week af naar Lohja om daar deel te nemen aan de ITTF Finland International Open. Shuohan Men was met één keer goud en één keer zilver (U21) de grote uitblinkster van het toernooi.

Op donderdag 2 december startte het toernooi met de categorie U21 (onder 21 jaar). Daar bereikte Shuohan Men de eindstrijd door de halve finale met 3-1 te winnen van de uit Litouwen afkomstige Kornelija Riliskyte. Helaas bleek in de finale de Française Leili Mostafavi met 3-1 te sterk.
Emine Ernst en Karlijn van Lierop wisten door te dringen tot de laatste 16, waar laatstgenoemde verloor van de latere winnares Mostafavi. Chana van der Venne verloor een ronde eerder haar wedstrijd tegen de De
Gabrielius Camara verloor in de eerste ronde met 3-2 van Sohan Gilles uit Frankrijk.

De volgende ochtend begonnen om 10:00 uur, zowel bij de dames als de heren, de eerste rondes van het hoofdtoernooi. Bij de dames werd het een onderling slagveld. Bij de laatste 32 moesten Shuohan Men en Emine Ernst de onderlinge strijd aangaan. Dit resulteerde in een 3-1 overwinning voor Shuohan. In de volgende ronde, bij de laatste 16, stonden Shuohan en Sanne de Hoop tegen elkaar. Sanne bereikte de beste 16 door winst op de Engelse Anaya Patel. In het duel tegen Shuohan trok Sanne aan het kortste eind en feliciteerde Shuohan met haar 3-0 overwinning. Zowel in de kwartfinale als in de halve finale verloor Shuohan geen game. In de finale tegen Valeria Kotcyur uit Rusland verloor Shuohan de eerste game met 11-6, maar pakte vervolgens drie games op rij en was daardoor nog maar één game verwijderd van winst. De Russische won nog wel de vijfde game, maar daarna was het Shuohan die met een fantastische laatste rally de zesde game game won en zich kroonde tot winnares van de Finland Open.

Het toernooi werd tot de laatste positie uitgespeeld waardoor de overige Nederlandse spelers en speelsters veel wedstrijden hebben kunnen spelen.
De eindresultaten:
Dames
– Shuohan Men, 1e
– Tanja Helle, 8e
– Karlijn van Lierop, 14e
– Emine Ernst, 19e
– Sanne de Hoop, 22e
– Chana van der Venne, 51e

Heren
– Jochem de Hoop, 38e
– Gabrielius Camara, 43e