fbpx
Selecteer een pagina

Op vrijdag 7 april 2023 heeft de jeugdcommissie van TTV Combat een scholierentoernooi voor de basisscholen van Bergschenhoek en Bleiswijk georganiseerd. Voor dit toernooi waren er 55 aanmeldingen vanuit de groepen 4 tot en met 8. De meeste deelnemers kwamen uit groep 8, namelijk achttien stuks! Het toernooi werd gespeeld in Bleiswijk, in de sporthal achter de Anne Frank School.

 

Opzet toernooi
Na een leuke warming-up startten de groepen 4 en 5 met een aan tafeltennis gerelateerd circuit, bestaande uit spelletjes van het lesprogramma Table Stars. Na een uurtje vervolgden zij het toernooi met het spelen van wedstrijdjes. De scholieren uit groep 6 (in de ochtend) en groep 7 en 8 (in de middag) speelden eerst voorronden (jongens en meisjes gemengd) om daaruit de sterkte van de deelnemers te bepalen. Na deze voorronden werden de deelnemers ingedeeld in nieuwe poules (jongens en meisjes gescheiden). Na de poulewedstrijden volgden kruisfinales in een knock-out systeem om de plaatsen en prijzen te bepalen. Er werd met veel enthousiasme om de punten gestreden en soms moest er ook een traantje weggepinkt worden. De ouders aan de kant moedigden de kinderen aan en hier en daar werden wat tips gegeven bij het wisselen van tafelhelft.

Uitleg Table Stars spel ‘De Flipperkast’

 

Winnaars
Om de wisselbokaal voor de beste school te winnen leverde deelname één punt, maar ook werd één punt gegeven voor elke winstpartij. Daarnaast konden alle deelnemers punten verdienen in het eindklassement. Gedurende de dag leverden de basisscholen “De Acker”, “De Regenboog” en “De Wiekslag” een felle strijd om deze beker. Uiteindelijk gaven de zeven scholieren van groep 8 van “De Regenboog” de doorslag, want zij scoorden veel punten met de behaalde ereplaatsen.

Top 3 scholenklassement:
1. “De Regenboog”
2. “De Acker”
3. “De Wiekslag”

Tot slot werd er om het algehele kampioenschap van zowel de jongens als de meisjes gespeeld. Die strijd werd uitgevochten tussen de kampioenen van groep 6, 7 en 8 in een poule van drie. Dat leverde vooral bij de jongens een evenwichtig gevecht op tussen Olivier (van TTV Combat) en Jeroen (van TTV TOGB). Met mooie slagenwisselingen over en weer, deden zij niet onder voor een wedstrijd tussen Ma Long (China) en Timo Boll (Duitsland)!! Bij de meisjes was de overmacht van Yfke, ondanks haar gebroken pols, te groot.

Prijswinnaars groep 7 en 8

Algehele kampioenschap jongens:
1. Olivier Wip
2. Jeroen Giese
3. Aiden Granneman

Algehele kampioenschap meisjes:
1. Yfke Blom
2. Selah Smits
3. Senne Volmer

Na afloop werd door een aantal kinderen de 10-strippenkaart aangeschaft, aangeboden tegen een gereduceerde prijs van € 10,00. Hiermee kunnen zij zich verder ontwikkelen in onze mooie tafeltennissport en gaan ervaren of zij tafeltennis blijvend leuk vinden.

 

Table Stars the Battle Basisscholenkampioenschap
Naar aanleiding van het georganiseerde scholierentoernooi hebben een aantal scholieren zich opgegeven voor de finale van het Table Stars the Battle Basisscholierenkampioenschap dat op 10 juni in Nieuwegein zal worden gehouden. De inschrijving voor dit toernooi sluit op donderdag 30 april 2023, of eerder bij bereiken van het maximale aantal deelnemers. Indien het maximale aantal deelnemers in een categorie is bereikt, word je op de reservelijst geplaatst. Het inschrijfformulier is hier bijgevoegd. Stuur het formulier op naar wildenborg@tafeltennis.nl

Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Lars Wildenborg (wildenborg@tafeltennis.nl), 06-50 56 28 83.