fbpx
Selecteer een pagina

Nieuwegein, 18 maart 2024Om het tafeltennisniveau in Nederland verder op te krikken hebben de Nederlandse Tafeltennisbond en oud-international Trinko Keen de handen ineengeslagen. Hij zal de getalenteerde tafeltennissers van TeamNL onder zijn hoede nemen om de strijd met de Europese top aan te gaan. Een mooie ontwikkeling met oog op de toekomst van de Nederlandse tafeltennissport.

Het samenwerkingsverband met Trinko is door de NTTB voor twee jaar aangegaan, nadat hij op eigen initiatief dit project heeft aangekaart. Naast wekelijkse trainingen zal hij de TeamNL talenten ook begeleiden tijdens internationale evenementen. Samen met Technisch Directeur Lumen Dekker zal hij de ontwikkeling van de spelers nauw in de gaten houden.

Trinko Keen in actie tijdens het NK in 2023

Lumen: “Ik ben enorm verheugd met de aanstelling van Trinko als begeleider van onze TeamNL spelers. Zijn jarenlange ervaring geldt als inspiratie voor de opkomende jeugd en die hij kan zeker overbrengen als oud-international. Ik heb er volle vertrouwen in dat dit traject tot succes zal gaan leiden.”

Iedere week krijgen Kas van Oost, Barry Berben, Milo de Boer en Gabrielus Camara de beste technische en tactische aanwijzingen van één van de beste Nederlandse oud-tafeltennissers. Het traject is in de loop van 2023 van start gegaan, waarbij de trainingen op maandagavond plaatsvinden op Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Trinko: “De jonge talenten geven hun ziel en zaligheid voor tafeltennis. Dat was voor mij twee jaar geleden de trigger om met ze aan de slag gegaan. De stap om van hardwerkende tafeltennisser naar topsporter te gaan, daar kan ik ze mee helpen. We zijn gewoon van start gegaan. Super dat de NTTB ook aan boord is en dat alle trainers van de jongens ook vol gaan voor de ambitie om de top te halen. De samenwerking gaat met deze afspraken weer een volgende fase in. De jongens zetten mooie stappen en tegelijkertijd is de weg naar boven nog lang en steil, maar daarboven is het wel waar het gebeurd.” 

Trinko Keen heeft namens Nederland drie keer meegedaan aan de Olympische Spelen, is meervoudig medaillewinnaar op Europese Kampioenschappen en is meermaals Nederlands Kampioen Tafeltennis geworden. Afgelopen tijd is hij geslaagd voor zijn tafeltennis trainerslicentie en heeft de officiële papieren om dit traject met succes te laten slagen. Een zeer ervaren man die de klappen van de zweep kent om ervoor te zorgen dat onze TeamNL spelers de aansluiting met de Europese tafeltennistop kunnen vinden.