fbpx
Selecteer een pagina

Dinsdagavond 21 april is er opnieuw een persconferentie over de maatregelen in de coronacrisis. Er is dan mogelijk ook nieuws over een eventuele versoepeling van maatregelen in de sport.

De verwachting is dat er in geval van versoepeling, sprake zal zijn van een gefaseerde aanpak. Maurits Hendriks heeft bijvoorbeeld bij het kabinet gepleit voor verruiming van de trainingsmogelijkheden voor topsporters.

Intussen worden Protocollen voorbereid door NOC*NSF voor de sport in het algemeen en door de sportbonden (waaronder de NTTB) voor de specifieke toepassing binnen de eigen sport.

Voor de komende periode geldt:

1. Persconferentie kabinet op dinsdagavond 21 april
2. NOC*NSF maakt gevolgen van eventuele aanpassingen van maatregelen voor de sport bekend (nog niet bekend wanneer)
3. NTTB stelt op basis van 1 en 2 een protocol voor tafeltennis vast, waarmee clubs zich kunnen voorbereiden op een eventuele, beperkte en gefaseerde heropening

Zolang de (aangepaste) maatregelen nog niet bekend zijn is het goed om alvast na te denken over de toepassing binnen tafeltennis, zoals wij vorige week ook hebben opgeroepen. Niemand weet echter op dit moment wanneer we weer kunnen spelen en wanneer bekend is hoe dat precies gaat werken in de praktijk.