fbpx
Selecteer een pagina

De verdeling van 1 miljoen euro voor sportclubs, namens het ministerie van VWS, is zo’n doorslaand succes gebleken dat de inschrijving wordt heropend. Verenigingen konden een aanvraag indienen voor 1000 euro voor hun club, te besteden aan een sportief doel. Maar omdat er zoveel verenigingen direct gebruik maakten van het aanbod, was het aantal van 1000 inschrijvingen binnen 24 uur bereikt.

NOC*NSF heeft daarom besloten om nog eens 500 clubs extra blij te maken met 1000 euro. Op donderdag 16 juni 20.00u heropenen ze de inschrijving op deze pagina tot vrijdag 17 juni 20.00u, waarmee alle verenigingen de kans krijgen alsnog een aanvraag in te dienen. Daarbij geldt deze keer niet het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, maar hanteert NOC*NSF een loting om alle aangemelde verenigingen een gelijke kans te geven op een extra steuntje in de rug.

Men ziet goed onderbouwde inhoudelijke aanvragen binnenkomen. Nu blijkt hoeveel behoefte er is bij clubs aan deze manier van ondersteuning, is besloten om een bovenstaand bedrag vrij te maken vanuit het ondersteuningsbudget (services) van het Sportakkoord.

Let op: de besteding van het geld moet uiteraard passen bij de sportieve doelstellingen van de club. Wil je als club gebruik maken van de actie dan kun je de onderstaande bondsgegevens gebruiken:

Contactpersoon bond: Ineke de Graaf
Functie: Coördinator Verenigingsontwikkeling
E-mailadres: graaf@tafeltennis.nl
Tel.nr.: 06 212 82 052

De vele reacties maken tevens duidelijk hoezeer clubs na de coronaperiode wat extra steun kunnen gebruiken. NOC*NSF is dan ook namens ons met VWS in gesprek over een mogelijke tweede ronde in het najaar.