fbpx
Selecteer een pagina

Een leven lang bewegen, van jongste jeugd tot en met ouderen op de club. Voor (bijna) elke doelgroep bestaat er wel een vorm van sportaanbod. Met deze uitnodiging willen we inzoomen op de doelgroep Ouderen.

Nederland vergrijst: het aandeel ouderen in de bevolking neemt toe en mensen worden gemiddeld steeds ouder. Als gevolg van ouderdom en chronische aandoeningen hebben 65-plussers regelmatig te maken met bijvoorbeeld eenzaamheid en problemen in het dagelijks functioneren. Bewegen helpt lichamelijke en sociale problemen die optreden bij het ouder worden te voorkomen of te beperken.

Bettine Vriesekoop tijdens een OldStars evenement

En hier ligt mogelijk voor jouw club een kans! Hoe kun je drempels binnen jouw huidige sportaanbod verlagen, zodat het voor deze doelgroep aantrekkelijker wordt om lid te worden van jouw club?

Het Ouderenfonds heeft hiervoor de beweegvorm OldStars Sport opgericht. OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en haar partner, het Ministerie van VWS, om ouderen in beweging te houden en hen de mogelijkheid te geven de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.

Wil je als vereniging een plek bieden aan de groeiende groep 65+’ers? Wil je deze nieuwe leden aan je binden en de huidige leden behouden? Op donderdag 11 april organiseren we een workshop. Deze interactieve informatie avond geeft tips en tricks over mogelijkheden om binnen de vereniging ouderen aanbod te creëren en hoe het Nationaal Ouderenfonds daarbij ondersteuning kan bieden.

Wil je meer weten over de impact die OldStars tafeltennis heeft? Bekijk dan de resultaten van de Impact Meter.

Voor meer informatie en aanmelden voor de digitale workshop over OldStars, klik hier.