fbpx
Selecteer een pagina


NTTB para-tafeltennis Bondscoach Lumen Dekker is geslaagd voor zijn opleiding Topcoach Niveau 5. Dit is de allerhoogste opleiding dit je kunt behalen als coach! Hij behoort nu tot het selecte gezelschap van coaches die op het hoogste internationale niveau mogen trainen en coachen. Proficiat Lumen! Hij vertelt over de opleiding.

“Topcoach niveau 5 is de opleiding voor coaches die de ambitie hebben om op het hoogste internationale niveau talenten en topsporters te trainen en te coachen”, zegt Lumen. “De studiebelasting van deze opleiding bedraagt 2100 uur. Samen met voormalig topspeelsters Li Jiao ben ik drie jaar geleden begonnen aan deze opleiding. Helaas moest Li Jiao vanwege haar terugkeer naar China afhaken. De opleiding is ontwikkeld door de Hogeschool van Amsterdam, de Hanzehogeschool Groningen en NOC*NSF, in samenwerking met sportbonden, coaches, overige hogescholen en universiteiten.”

Topsport
In de Topcoach niveau 5 opleiding zijn de maatwerkprogramma’s gericht op de topsportpraktijk, persoonlijke ontwikkeling en op kennis en vaardigheden. Hier worden diverse experts voor ingezet op de verschillende deelgebieden zoals coachen tijdens topwedstrijden, training geven, begeleiden van sporters, samenstellen en managen van een begeleidingsteam en ontwikkelen van topsportbeleid.

Inspirerende sprekers
Veel inspirerende sprekers gaven hun visie op coaching tijdens de opleiding. Onder andere Charles van Commenée voormalig atletiekcoach en sportbestuurder, Peter Beek van de Faculteit der Bewegingswetenschappen, professor Paul Wylleman van de Vrije Universiteit Brussel, ploegleider Marijn Zeeman bij Team Jumbo-Visma en voormalig volleybalcoach Joop Alberda.

“Ik heb veel inspiratie gehaald uit deze opleiding. Ik ben er achter gekomen dat ik wel degelijk nieuwe inzichten over begeleiden heb verworven, maar realiseer me dat dit nog niet betekent dat ik ook automatisch ander gedrag ga vertonen. Kortom: nog veel werk aan de winkel om zaken in de coaching praktijk te brengen voor mezelf. Het blijft nodig te leren en jezelf steeds weer een spiegel voor te houden.”

Paralympische Spelen
Lumen Dekker reist komende zomer naar de Paralympische Spelen in Japan samen met Johan Lieftink. Zij coachen Frederique van Hoof en Kelly van Zon. Bekijk onze TeamNL Tokyo pagina!