fbpx
Selecteer een pagina


Niemand uit het huidige deelnemersveld speelde vaker een NK Tafeltennis dan Barry Wijers. De 37-jarige speler van Smash ’70 debuteerde als puber op het toernooi en miste sindsdien geen enkele editie van het belangrijkste tafeltennistoernooi van het land. Nog altijd behoort de Rotterdammer tot de kanshebbers voor de prijzen en ook dit jaar wil de oud-international bewijzen waar hij als NK ‘veteraan’ toe in staat is.

Barry Wijers is al sinds jaar en dag een speler die het NK tafeltennis kleur geeft. Zijn palmares bewijst dat hij in jaarlijks steevast tot de favorieten behoort. In 2005 kroonde hij zichzelf voor het eerst tot winnaar, (de mixed dubbel met Carla Nouwen) en in 2019 was hij samen met Martin Khatchanov voor de derde keer de sterkste in de herendubbel. Daarvoor won hij in 2010 en 2011 met Nathan van der Lee die titel en tussen 2005 en 2008 pakte hij ook met Danny Heister die prijs. “Het dubbelspel gaat me goed af, dit jaar denk ik dat ik samen met Laurens Tromer ook een goede kans maak op de eerste plek. Mocht dat lukken, dan heb ik met vier verschillende jongens het herendubbel gewonnen, dat zou gaaf zijn.”

Titel in 2012
Zijn mooiste NK beleefde Wijers in 2012, toen hij tot nu zijn enige titel in het herenenkelspel veroverde door Michel de Boer te verslaan. “In die jaren daarvoor waren Danny Heister en Trinko Keen veel te sterk voor me, dat waren echt toppers. Daarna heb ik nog wel een serieuze kansen gehad op de titel, die ik helaas niet heb gegrepen. Maar nog altijd kan ik het onze internationals Rajko, Ewout en Laurens erg lastig maken. Met mijn goede forehand en sterke service ben ik nog altijd moeilijk te verslaan voor hen en ook de jonkies hoop ik op het NK te kunnen aftroeven.”

Nieuw talent
Met ‘jonkies’ doelt Wijers op verschillende talenten die op het punt van doorbreken staan. “Er melden zich steeds meer jonge spelers op het NK en ik ben benieuwd wat ze in huis hebben. De nieuwe Trinko Keen of Danny Heister ben ik in al die jaren niet meer tegengekomen, maar we hebben wel degelijk talent in ons land. Ik hoop dat ik nog van ze kan winnen. In tafeltennis is ervaring erg belangrijk. Op de juiste momenten weet ik wat ik moet doen en ik denk dat die kwaliteit me ook op het komende NK gaat helpen.”

Verwachtingen
Wijers is niet meer zo gedreven als vroeger, maar heeft nog altijd veel plezier in het tafeltennis. “Ik ben nog altijd fit en vind het erg leuk om mee te doen aan het NK. Ook spelen in de Eredivisie bevalt me nog goed. Ik ben al wat ouder en heb inmiddels ook twee kinderen. Ik heb minder tijd om te trainen, maar de drive om te presteren heb ik nog steeds. Ieder jaar is het weer afwachten of ik nog goed genoeg ben om voor te prijzen te spelen, maar ik ga er vol voor. Met name in het dubbelspel geef ik Laurens en mijzelf een goede kans op de winst.”