fbpx
Selecteer een pagina

Vertrouwenscontactpersoon  van de NTTB

Hoi ik ben Liesbeth van der Meer. Ik ben vertrouwenscontactpersoon bij de NTTB. Bij mij kun je terecht met vragen over en meldingen van alle vormen van ongewenst gedrag binnen de tafeltennissport waardoor jij je onveilig voelt of iemand in jouw omgeving zich onveilig voelt. Dit gaat om gedrag zoals seksuele intimidatie, discriminatie en pesten. Ieder gesprek met mij is en blijft vertrouwelijk. Ik kan je in zo’n gesprek waarschijnlijk vooruit helpen met een oplossing voor het ongewenste gedrag waar jij mee te maken hebt. 

Wie ben ik?
Ik ben Liesbeth van der Meer, 43 jaar en ik woon in Leiden samen met mijn vriend Wouter en (om het weekend) mijn twee bonuszonen Mika en Falco van 5 en 11 en mijn bonusdochter Babette van 9. In het dagelijks leven werk ik als leidinggevende en strategisch adviseur bij Rotterdam Sportsupport, een stichting die samen met de 351 sportverenigingen in de stad ervoor zorgt dat iedereen sportief en maatschappelijk kan meedoen met ook diverse projecten op het thema Veilig sportklimaat.

In 1999 mocht ik vanuit mijn opleiding helpen bij de organisatie van de WK-tafeltennis in Eindhoven en op die manier ben ik het tafeltenniswereldje ingerold en ook zelf gaan tafeltennissen. Na 1999 nog bij diverse Internationale tafeltennisevenementen betrokken mogen zijn en eerst lid geworden bij Wanzl/Belcrum in Breda, later bij TTV Dordrecht en de laatste 12 jaar bij TTV Alexandria’66. Helaas ben ik vanwege diverse blessures niet meer in staat om zelf te tafeltennissen dus ben ik nu geen lid meer bij een vereniging. Ik ben altijd actief betrokken geweest bij de NTTB en bij mijn vereniging in diverse rollen maar vooral op het gebied van jeugd en organiseren. Bij TTV Alexandria’66 deed ik dit vooral als jeugdcoach en vertrouwenspersoon.

Omdat ik graag mijn steentje bij blijf dragen aan de tafeltennissport heb ik mij aangemeld voor de functie van Vertrouwenscontactpersoon voor de NTTB. Hierbij kan ik mijn opgedane ervaring in mijn werk en als vertrouwenspersoon bij mijn club inzetten om anderen te helpen.

Mocht je te maken krijgen met ongewenst gedrag zoals seksuele intimidatie, neem dan contact met mij op via  06- 3612 1487 of mail me: vertrouwenscontactpersoon@tafeltennis.nl.
Het is ook mogelijk (eventueel anoniem) contact op te nemen met het Centrum Veilige Sport van NOC*NSF.

Medewerkers van het Centrum Veilige Sport bieden een luisterend oor, hebben een adviserende rol en kunnen doorverwijzen, bijvoorbeeld naar de politie of de sportbond voor eventuele vervolgstappen of voor slachtofferhulp. Uiteindelijk liggen de beslissingen om wel of geen vervolgstappen te nemen bij degene die contact heeft gezocht met het Vertrouwenspunt Sport. Medewerkers van het Centrum Veilige Sport kunnen hierbij ondersteunen.

Het Centrum Veilige Sport is bereikbaar via:
Website: https://centrumveiligesport.nl/
Telefoon: 0900-202 55 90
E-mail: centrumveiligesport@nocnsf.nl

Chat anoniem: https://www.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport/nl/select_language/3b3