fbpx
Selecteer een pagina

De samenleving wordt hard getroffen door de nieuwe corona-maatregelen. Het kabinet heeft aangegeven dat deze nodig zijn is om de exponentiële stijging van de verspreiding van het corona-virus in te dammen. De maatregelen zijn er op gericht de verspreiding van het virus over 3 weken beduidend kleiner te laten zijn. Dat is belangrijk voor de volksgezondheid, maar zeker ook voor het sociaaleconomische leven in Nederland waar de sport zo’n belangrijk onderdeel van is.

We dragen daar vanuit de sport vanzelfsprekend aan bij. Het is van groot belang de ‘gezondheid’ van de sportsector zelf daarbij goed in de gaten te houden. Met het wegvallen van inkomsten uit publiek en kantines zullen sportverenigingen echter veelal niet in staat zijn zonder verlies te werken. Vanuit de sport  gaan we snel met de overheid in gesprek over de benodigde compensatie. We gaan in dat overleg na of het derde steunpakket voldoende zal zijn, of dat er extra steun nodig is.

Net als na eerdere persconferenties zijn er ook nu volop vragen over de uitwerking van de maatregelen op de sport. Met behulp van velen, waaronder medewerkers van sportbonden, wordt gewerkt aan het verduidelijken van de maatregelen en het bijwerken van de informatievoorziening.

Voor nu is het alvast handig om de veel gestelde vragen van VWS door te kijken omdat daar antwoorden te vinden zijn op een aantal vragen die gisteravond al opgekomen zijn.

Zie daarvoor: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

De belangrijkste daarin:

Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?
Nee.
Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Indien er geen coach is, wijs dan maximaal één ouder als teambegeleider aan.

Kijk voor meer vragen op de pagina

Tegemoetkoming amateursportorganisaties
Voor financiële steun voor clubs over de afgelopen periode, staat de TASO regeling nog open tot zondag 11 oktober.