fbpx
Selecteer een pagina

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Tafeltennis voor spelers met een A-licentie, dat in het weekend van 25&26 maart in het Landstede Sportcentrum gespeeld wordt, zal op zaterdag 25 maart ook het NK Para-Tafeltennis plaatsvinden. Daarmee wordt invulling gegeven aan een wens die al langer leeft, om beide toernooien tegelijkertijd op één locatie laten plaatsvinden.

Al jaren is het NK weekend in Zwolle dé plek met divers aanbod voor een brede groep tafeltennissers. Rondom het NK voor spelers met een A-licentie, waar de fans kunnen genieten van tafeltennis op het hoogste niveau dat ons land te bieden heeft, organiseert de NTTB diverse side-events. Zo is er voor de jeugd het Jeugdklassentoernooi, voor bestuurders het verenigingscongres en zijn er workshops en bijscholingen voor onder andere trainers en coaches. Sinds 2020 maakt ook het NK Bedrijfstafeltennis onderdeel uit van het aanbod, waar pingpongers uit het hele land de strijd met elkaar aangaan. Vanaf dit jaar komt daar een prominente plek voor het Para-Tafeltennis bij.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan integratie van Para-Tafeltennis, zowel bij topsport als in de volle breedte. Dat heeft mooie resultaten opgeleverd. Zo is onlangs nog een eigen ELO ranglijstsysteem in gebruik genomen. Het NK Para-Tafeltennis verbinden aan het NK in Zwolle is een belangrijke volgende mijlpaal.

Saskia Meijer, afgelopen jaren toernooileider van het NK Para-Tafeltennis in Rotterdam en lid van de Commissie Para-Tafeltennis van de Tafeltennisbond, ziet een mooie stap voor de verdere ontwikkeling van het para-tafeltennis: “In het Topsportcentrum Rotterdam hebben we het NK de afgelopen jaren naar een hoger niveau gebracht, waardoor het nu met recht een topevenement genoemd mag worden. In Zwolle kan dit verder worden uitgebouwd en krijgt het door de kruisbestuiving met alle andere activiteiten daar ongetwijfeld nog meer aandacht.”