fbpx
Selecteer een pagina

Bij basisschool Het Spectrum in Alphen aan den Rijn kwam op maandag 4 september MJ Tafeltennis Events langs om 130 kinderen kennis te laten maken met de tafeltennissport.

Hieronder een verslag van de geslaagde dag, geschreven door Bert Janssen, bestuurslid Tafeltenniszaken van ATTC uit Alphen aan den Rijn.

 

Leuke tafeltennis clinic bij basisschool Het Spectrum
Om de aanwas van jeugdleden met behulp van tafeltennis clinics te blijven stimuleren zijn we bij het zoeken naar een basisschool, dankzij bemiddeling van Alphen Vitaal, in contact gekomen met een heel enthousiaste gymdocent van Het Spectrum. Met als resultaat dat op 4 september MJ Tafeltennis weer is komen opdraven om zo’n 130 kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met onze mooie sport. Voor het eerst hebben ook kinderen uit groep 4 mee gedaan. De oog-handcoördinatie in deze leeftijdsgroep is nog niet zo goed ontwikkeld. Bij de evaluatie met de gymdocent bleek dat kinderen op deze leeftijd vaak wel al een keuze maken voor een sport. In het vervolg zullen we dus ook kinderen uit groep 4 mee laten doen!

 

                                               

 

Ook deze keer wist Jeroen van MJ Tafeltennis, geholpen door de gymdocent, onze eigen jeugdexpert Han de Knegt en ondergetekende, de kinderen weer enthousiast te krijgen voor het circuit met tafeltennisspelletjes. Op de vraag van Jeroen: “Vonden jullie het leuk?” staken bijna alle kinderen hun hand op! Dit geeft ons weer extra motivatie om hiermee door te gaan.

 

Kortingsactie MJ Tafeltennis clinic
In 2023 hebben wij 15 verenigingen blij kunnen maken met deze actie waarbij ter stimulering €100,- korting is ontvangen bij een aanvraag via de NTTB. Voor dit jaar zijn dus alle 15 plaatsen reeds vergeven. Wel zullen wij binnenkort met meer informatie komen over een landelijke stimuleringsregeling voor onze verenigingen.