fbpx
Selecteer een pagina

Op vrijdag 26 april 2024 ontvingen meerdere leden van tafeltennisverenigingen benoemd tot Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Allemaal van harte gefeliciteerd!
Zijn we uw verenigingsheld vergeten? Stuur een mailtje naar media@tafeltennis.nl.

Op vrijdag 26 april ontving Jo Berben een Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor het tafeltennis in het algemeen en voor tafeltennisvereniging ATC ’68 Afferden in het bijzonder. Jo was meer dan 55 jaar geleden al betrokken bij de oprichting van ATC’68 en is sindsdien aan een stuk actief voor de club.

Jo Berben met Burgemeester Bergman

ATC ’68 was de eerste tafeltennisvereniging in Het Land van Maas en Waal en het westelijk deel van Rijk van Nijmegen. In de jaren daarna kwamen er meer clubs bij. Jo was een van de promotors van de sport, mede door het organiseren van toernooien en uitwisselingen met andere verenigingen.

Toen begin jaren 70 de oliecrisis uitbrak was hij, om de reisafstanden te beperken, een van de initiators voor de oprichting van de Maas en Waalse Tafeltennisbond. Het zorgde ervoor dat alle tafeltennisverenigingen uit de streek competitie gingen spelen, hetgeen tot dan bij slechts een beperkt aantal clubs het geval was. In de loop der jaren hebben, op een uitzondering na, al deze clubs zich bij de NTTB aangesloten.

Jo heeft alle bestuursfuncties binnen de club bekleedt en is thans nog penningmeester. Daarnaast pakt hij allerlei klussen op; is betrokken bij tafeltennisclinics voor de jeugd; zorgt voor prijzen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Jo denkt eraan en doet er iets mee. En dat allemaal met een positieve instelling. In de meer dan 55 jaar heeft nog nooit iemand een onvertogen woord van hem gehoord. Met zijn positieve energie heeft hij velen geïnspireerd.

 

In Dordrecht worden de gedecoreerden toegesproken

Meneer Henk Wiekart is sinds 2002 vrijwilliger. Hij is penningmeester en secretaris van de VvE Magenta. Daarnaast is hij vanaf 2004 voorzitter van de vereniging Beheer Dordtse Kil III. Het doel van deze vereniging is het bevorderen van de kwaliteit van het bedrijventerrein Dordtse Kil III te Dordrecht. Sinds 2008 is de meneer bestuurslid van de Tafeltennisvereniging Ta-La-Ni te Langerak-Nieuwpoort. Van 2012 tot 2020 was hij voorzitter van de beoordelingscommissie van de scheidsrechterscommissie van de Nederlandse Tafeltennisbond. Ook is hij wedstrijdsecretaris, medeorganisator van tafeltennistoernooien, jeugdtrainer en lid van de huisvestingscommissie. Ook ondersteunt hij de penningmeester. Vanaf 2005 is hij penningmeester van de stichting RoMeO (Rotterdams Openbaar vervoer Museum en Exploitatie Oldtimers).

 

De gedecoreerden uit de gemeente Ede met o.a. Joop van Raaij

Al bijna 45 jaar is de heer Joop van Raaij actief als vrijwilliger bij tafeltennisvereniging SHOT in Wageningen. Hij was jarenlang voorzitter en is in talloze commissies actief geweest. Hij speelde een grote rol in de herhuisvesting van de club en schreef een boek ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van SHOT. In 2019 nam de heer Van Raaij het initiatief tot een Oldstars groep. Dit is een groep van 20 ouderen die samen op een gezonde manier bewegen waarbij ook het sociale aspect centraal staat. De heer Van Raaij is hier nog altijd bij betrokken. Ook op landelijk niveau heeft de heer Van Raaij vele verdiensten binnen de tafeltennissport. Hij organiseerde interland wedstrijden bij zijn vereniging SHOT en zette de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) daarmee internationaal op de kaart. Hij nam de maximale termijn van 9 jaar zitting in de Bondsraad, het hoogte bestuursorgaan van de NTTB. Sinds 2021 is de heer Van Raaij voorzitter van de commissie Onderscheidingen binnen de bond. Joop van Raaij heeft een grote passie voor tafeltennis en zet zich al vele jaren in voor deze sport. Op lokaal en nationaal niveau. Zijn toewijding aan de sport heeft een groot aandeel gehad in de ontwikkeling van SHOT tot de levende en sociale vereniging van nu. Zijn inzet wordt lokaal en nationaal zeer gewaardeerd.