fbpx
Selecteer een pagina

Op dinsdag 26 april ontvingen meerdere leden van tafeltennisverenigingen benoemd tot Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Allemaal van harte gefeliciteerd!
Zijn we uw verenigingsheld vergeten? Stuur een mailtje naar media@tafeltennis.nl.

 

Karin Brinkkemper

Karin Brinkkemper ontving haar onderscheiding voor de jarenlange inzet voor onder meer tafeltennisvereniging De Treffers uit Bovenkarspel en na de fusie met TTV Dito uit Grootebroek ook voor TTV Stede Broec.
Bij TTV Stede Broec vervulde ze de laatste jaren een bestuursfunctie als secretaris. Onlangs kondigde ze haar afscheid aan en werd ze door haar geliefde vereniging benoemd als Erelid.
Haar tomeloze inzet is nu beloond met een prachtig lintje.

 

Dirk Stam is al bijna 50 jaar vrijwilliger bij TTV Noordkop in Den Helder.
Van 1972 tot 2021 beheerde Dirk de bar, en was hij wedstrijdsecretaris en verantwoordelijk voor de zaalindeling.
Tevens zorgde hij samen met echtgenote Martha voor de schoonmaak van de accommodatie.
Naast al deze werkzaamheden was Dirk 28 jaar (1992-2020) lang verzorger van het eerste damesteam Dozy, dat nog steeds uitkomt in de eredivisie.
Hij organiseerde de kantinewerkzaamheden, beheerde het materiaal en wierf de sponsoren.
Tijdens Europacup wedstrijden was hij zowel chauffeur, gastheer als begeleider.
Ook Dirk is benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dirk Stam (rechts)

Gerard Maas

 

Gerard Maas ontving zijn onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet (sinds 1985) voor Doing in Zoetermeer, de vereniging voor aangepast en geïntegreerd sporten.
Hij bekleedde binnen deze vereniging meerdere bestuursfuncties, waaronder maar liefst 35 jaar die van secretaris.
Ook gaf Gerard Maas tafeltennistraining en hield hij zich bezig met het werven van leden.
Bij zijn aftreden in 2020 was het niemand minder dan Bettine Vriesekoop die hem de hand kwam schudden en hem een cadeau overhandigde.

 

Jacob de Boer, voorzitter van tafeltennisvereniging Taverzo uit Zoetermeer, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn intensieve en vrijwillige inzet bij zowel Taverzo als voetbalvereniging FC Zoetermeer.
Voordat Jacob in 2007 voorzitter werd van Taverzo, heeft hij in de jaren ’90 als trainer veel jeugdleden leren tafeltennissen.
Belangrijke mijlpalen in zijn voorzitterschap waren de ledengroei en uiteraard het nieuwe gebouw.

Jacob de Boer (midden)

 

Chris van Dijk

Chris van Dijk zet zich al ruim 40 jaar in als vrijwilliger voor tafeltennisvereniging Tios ’51 uit Tilburg.
Zo was hij van 1981 tot 1992 penningmeester en zorgde in de die tijd voor de overgang naar een digitale registratie. Sinds 2012 is hij voorzitter.
In de tussenliggende jaren is Chris penningmeester geweest van de afdeling Brabant/Zuidwest bij de NTTB en was hij Bondsraad lid. Tevens is hij door de NTTB benoemd tot erelid.
Buiten zijn bestuursfuncties heeft Chris ook altijd andere vrijwilligerstaken gedaan en doet hij nog steeds, zoals binnenhalen sponsoren, draaien bardiensten en klusjes in en rondom onze accommodatie.
Eigenlijk teveel om op te noemen en dat is ook de reden dat Chris van Dijk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.