fbpx
Selecteer een pagina

Marcel Kraa zal actief blijven als coördinator Opleidingen, maar zijn functies als Hoofd Talentontwikkeling en Topsport en Bondscoach dames zal hij neerleggen.

 

Toelichting

Marcel licht zijn vertrek als volgt toe: “Voornaamste redenen zijn dat ik het werken in de zaal erg mis en hier meer ruimte en tijd voor wil hebben. Binnen de functie van Hoofd Talentontwikkeling en Topsport is dat niet mogelijk. Ook wil ik graag meer vrijheid en ruimte houden voor nevenactiviteiten (training geven en vrijwilligerswerk vereniging) dat ervaar ik en mijn directe collega’s in relatie tot mogelijke belangenverstrengeling op dit moment als ongewenst en onprettig. Bovendien zijn veel beleidsmatige beslissingen al genomen voor mijn aanstelling. Terug naar mijn functie zoals ik die bekleedde voor 1 augustus 2022 was helaas geen optie omdat de organisatie anders is ingericht. Alles bij elkaar genomen heeft mijn doen besluiten per 1 november te stoppen als Hoofd Talentontwikkeling en Topsport.
De coaching en begeleiding van de dames heb ik overgenomen na het vertrek van Li Jiao. Ik denk dat het traject naar de Europese Spelen en de Europese kampioenschappen (2021, 2022 en 2023) goed en succesvol zijn verlopen. Ik kan echter niet meer de energie opbrengen en kwaliteit bieden, vind ik, die nodig is om een volgend traject in te gaan. Ik wil iedereen bedanken voor de samenwerking. Waarschijnlijk zal ik de meesten zeker nog eens tegenkomen in de toekomst.”

 

De Tafeltennisbond respecteert de wens van Marcel en blijft met hem als coördinator Opleidingen graag samenwerken. Over de opvolging wordt binnenkort meer informatie verstrekt.