fbpx
Selecteer een pagina

Nadat Marcel Kraa te kennen heeft gegeven te willen stoppen als Hoofd Talentontwikkeling en Topsport (valide sport) hebben het bestuur en de directie afgestemd de opvolging inhoudelijk in drie delen te splitsen. Een deel wordt een parttime Technisch Directeur (beleid, besluiten), een deel een Coördinator RTN en Topsport (de reactietermijn voor deze vacature loopt nog) en een deel voor de administratieve werkzaamheden (deze worden in de toekomst op het Bondsbureau door de medewerker topsport, Antoinette de Jong, gedaan).

 

Stefan Heijnis (Bondsbestuurslid Topsport): “Lumen Dekker, die intern heeft gesolliciteerd, wordt de nieuwe parttime Technisch Directeur van de NTTB. Met Lumen Dekker hebben wij een ervaren en deskundige persoon gevonden die de technische staf en topsport in het geheel voor de valide tafeltennissers zal aansturen. Lumen heeft ook bij NOC*NSF een goede reputatie opgebouwd en is bekend met hun en onze structuur en werkwijze. Lumen is op dit moment actief als Hoofdbondscoach Para-tafeltennis en zal de voorbereiding richting de Paralympics van Parijs in 2024 aansturen. Na de Paralympische Spelen zal Lumen ook de Papralympische tak binnen de NTTB als Technisch Directeur aansturen. Lumen zal op 1 januari formeel starten en wordt betrokken bij de invulling van de functie Coördinator RTN en Topsport. Hij zal zich in de beginfase op twee kerntaken concentreren: Activeren en uitbreiden van zijn valide netwerk met sporters, trainers en begeleiders van senioren en jeugd en het ontwikkelen van beleidsstukken die gerelateerd zijn aan Topsport en Talentontwikkeling.“

 

Lumen Dekker

Lumen Dekker: “Ik kijk uit naar de start in deze functie. Ik werk al jaren in de tafeltennissport en heb me de afgelopen jaren vol passie ingezet als hoofdcoach voor de paralympische ploeg. Ik beleef hier een fantastische periode met uitstekende mondiale resultaten. Nu is het tijd om me verder te ontwikkelen en hoewel ik voorgaande functie blijf uitoefenen, ben ik heel blij dat ik dat op deze nieuwe positie van Technisch Directeur kan doen. Ik kijk uit naar de samenwerking met de sporters, coaches en begeleiders in het werkveld. Ik hoop veel van mijn opgedane ervaring en contacten te kunnen gebruiken om de tafeltennis(top)sport te versterken.”