fbpx
Selecteer een pagina

Vanaf 17 mei kunnen verenigingen TASO aanvragen voor Q1 van 2021.

Het loket voor de TASO-Q1 is 17 mei geopend. De voorwaarden om subsidie aan te vragen en te de dekken posten zijn grotendeels hetzelfde. Wel wordt onderzocht of verenigingen die een probleem met de NOW hebben, beter via de TASO geholpen kunnen worden.

Maandag 5 april was de laatste dag dat amateursportorganisaties een aanvraag voor de TASO-Q4 konden indienen. Uiteindelijk is er €17 miljoen aan steun aangevraagd. 50% van de aanvragers was nieuw, wat aangeeft dat inmiddels een groot aantal verenigingen de weg naar deze steunregeling heeft weten te vinden.

Sportverenigingen die eerst een beroep op de TVS hebben gedaan en later alsnog voor de TASO hebben gekozen, hebben tot september de gelegenheid om de TVS subsidie terug te storten. Hier blijkt veel onduidelijkheid over te zijn. Dit terugstorten kunnen zij in principe doen door bij de afrekening van de TVS aan te geven dat ze alsnog voor de TASO hebben gekozen waarna ze van RVO een verzoek tot terugbetaling zullen ontvangen. VWS zal deze werkwijze via de website van DUS-I nog bevestigen.

Lees hier meer informatie over de regeling.