fbpx
Selecteer een pagina

Saskia Meijer

De Tafeltennisbond heeft eind 2019 een toewijzing gekregen uit het Innovatiefonds van NOC*NSF voor de ontwikkeling van Schuiftafeltennis. In een eerder nieuwsartikel beschreven we wat het project in grote lijnen inhoudt en welke (nieuwe) doelgroepen we hiermee van aanbod willen voorzien. Ook voor de verenigingen biedt deze variant van tafeltennis kansen om een breder publiek te betrekken bij de sport en daarmee de vereniging.

In verband met het Coronavirus is dit project medio maart 2020 logischerwijs on-hold gezet, waaronder ook de sollicitatieronde voor de coördinator-functies van drie deelprojecten. Nu de maatregelen versoepeld zijn en het verenigingsleven langzaamaan weer op gang komt pakken we de draad weer op. Te beginnen met de coördinatoren die de projecten sturing gaan geven.

Saskia Meijer
Saskia Meijer gaat het schuiftafeltennis binnen de parasport verder vormgeven. De productontwikkeling, spelregels beschrijven, afstemming met de doelgroepen en verenigingen om schuiftafeltennis op verenigingsniveau een boost te geven, pilots draaien en de implementatie binnen de NTTB-toernooien zijn de voornaamste doelen.

Lars Wildenborg

Lars Wildenborg
Lars Wildenborg gaat de andere twee deelprojecten voor zijn rekening nemen: Jeugd en Ouderen. Voor het deelproject Jeugd betekent dit de ontwikkeling van een Breed Motorisch Ontwikkel programma voor kinderen vanaf 4 jaar, welke door verenigingen en onderwijs ingezet kan worden. Verenigingen kunnen hiermee hun werving insteken op een nieuwe en jongere doelgroep. Kinderen (en ouders) raken op deze wijze eerder betrokken bij de sport(vereniging) en krijgen de vaardigheden aangeleerd die in deze levensfase de aandacht verdienen.

Met schuiftafeltennis willen wij ook graag een bijdrage leveren aan de oudere doelgroep. In zorginstellingen kunnen ouderen in beweging komen via deze vorm van tafeltennis wat bijdraagt aan de vitaliteit.

Samenwerken
In dit Schuiftafeltennisproject wordt er samengewerkt met partijen zowel binnen de sport (MJ Tafeltennis en Heemskerk) als buiten de sport, zoals het Nationaal Ouderenfonds. Daarbij ondersteunen ook het Johan Cruyff Foundation en de Dirk Kuyt Foundation de ontwikkeling en implementatie.

Vragen over dit project? Neem dan contact op met Marthijn van der Wal of de betreffende coördinator.