fbpx
Selecteer een pagina

Afgelopen woensdag, 27 december, ontvingen wij het trieste bericht dat Marianne Wagemakers is overleden. Zij werd slechts 67 jaar oud, maar had een vol en rijk leven, met name voor tafeltennis.

 

Successen als speelster
Al op 9-jarige leeftijd begon zij met tafeltennissen bij “haar cluppie” Vice-Versa ’51. Na enkele uitstapjes naar naburige verenigingen eindigde zij daar haar succesvolle en sportieve tafeltenniscarrière in 1984.

Een greep uit haar erelijst bij de jeugd:
– 1e prijs bij de Nationale Jeugd Meerkampen bij de meisjes pupillen in 1969/1970
– 1e prijs bij de Halex achtkampen bij de meisjes aspiranten (1971/1972) en bij de junioren (1972/1973 en 1973/1974)
– Nederlands kampioen meisjes pupillen in 1970, meisjes aspiranten in 1970/1971 en 1971/1972 en junioren in 1974
– Deelname aan de Open Engelse jeugdkampioenschappen 1971 en de EK jeugd in 1971 t/m 1974
– Een uitnodiging van het Leo van der Karfonds om een week in het buitenland te trainen.

Ook bij de senioren stond zij regelmatig in de finale, zowel nationaal als internationaal. Zij nam 7 keer deel aan de Limburg Coupe en nam onder andere deel aan de Open kampioenschappen van Praag, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en België en kwam voor Nederland in actie bij de Europese kampioenschappen van 1974.

 

Marianne met haar ‘pupil’ Thomas Baart

Trainster, coach en vrijwilligster
Na de beëindiging van haar sportieve loopbaan door een aanhoudende blessure werd Marianne actief als trainer/coach van de jeugd en dat heeft ze ruim 50 jaar gedaan. Ze was meerdere malen zeer succesvol met haar teams en spelers, maar één van de leukste successen, vond zij zelf, was het winnen van de NTTB Jeugdcup in 2013 met het meisjesteam van ZuidWest. Bij die gelegenheid werd zij door de landelijke organisatie in het zonnetje gezet.

Ook op andere gebieden en bij administratieve ondersteuning deed ze van zich spreken. Vele tafeltennissers en bestuurders kennen haar van de verzending van de competitiebulletins. Zij verzorgde jarenlang de opmaak en redactie en stuurde het bulletin naar alle belanghebbenden en belangstellenden.

Daarnaast was ze regelmatig actief als (mede-)wedstrijdleider, o.a. bij para-toernooien, zoals bij de Dutch Open Para 2019 in Stadskanaal en bij het jaarlijkse Jeugdklassentoernooi. En uiteraard stak ze de helpende hand toe als dat nodig was, zoals bij de Nationale Senioren Meerkampen.

Marianne hield zich altijd wat op de achtergrond, maar ventileerde haar mening wel recht voor z’n raap, zonder een blad voor de mond te nemen. Voor haar vele verdiensten en inzet ontving zij de nodige onderscheidingen en eervolle vermeldingen.

 

Wij wensen haar familie en tafeltennisvrienden veel sterkte bij het verwerken van het niet onverwachte maar wel veel te vroege verlies van Marianne Wagemakers.