fbpx
Selecteer een pagina

Op vrijdag 10 november jl. overleed op 57-jarige leeftijd de bekende tafeltennisser Harold Kersten uit Groesbeek.

 

Harold Kersten (links) met maatje Nico Blok bij het WK in 2006 waar zij een bronzen medaille wonnen in de landenwedstrijden.

Harold maakte voor een hele lange periode deel uit van het paralympische team en heeft vele internationale toernooien gespeeld namens Nederland, waaronder Europese- en wereldkampioenschappen. Samen met teamgenoot en maatje Nico Blok heeft Harold veel medailles gewonnen. Een absoluut hoogtepunt was zijn paralympische titel in het enkelspel bij de Paralympische Spelen in Seoul (Zuid-Korea) in 1988. Daarnaast speelde Harold vele jaren competitie bij zijn lokale tafeltennisclub GTTC in Groesbeek en behaalde ook daar vele successen. Harold heeft ook een lange periode training gegeven aan de jeugdafdeling van de vereniging.

Ongeveer vijf jaar geleden ging zijn gezondheid achteruit en moest Harold stoppen met tafeltennis. Dit voorjaar werd hij ernstig ziek. Harold stond bekend om zijn vechtlust en fanatisme, hetgeen hem heel ver heeft gebracht. We herdenken een gedreven tafeltennisser die nooit opgaf.

 

Bron: GTTC Groesbeek