fbpx
Selecteer een pagina

Nederland met een overtuigende zege op het gevaarlijke Israël naar de eindronde.

Laurens Tromer start tegen tegen Avivi Itay overrompelend en weet zijn goede start vast te houden. Daardoor behaald hij een prima 3-0 overwinning. Laurens: ”Trots op het team, dat we de kansen hebben gepakt na gisteravond. Kas is geweldig teruggekomen na 2-0 achter en Barry was heel scherp op de belangrijke momenten. We kijken uit naar de EK!”

Kas van Oost begint gespannen aan de wedstrijd tegen de ervaren Michael Tauber. Maar ondanks een 2-0 achterstand in games knokt hij zich terug in de wedstrijd om uiteindelijk een hele regelmatige overwinning te behalen. Was de 7-4 van Kas in de vijfde game op, of aan de zijkant van de tafel? De Israëliër liet zich erdoor van de wijs brengen met 11-6 in de beslissende game tot gevolg. Kas: “ Ik ben heel blij met plaatsing! Voor de tweede keer EK teams mogen spelen is als jonge speler echt een geweldige ervaring!

Barry Berben speelt zich na een moeizaam begin naar een overtuigende 3-0 overwinning op Eitay Shushan. De beslissende punten zijn spannend: 10-8 voor in de derde game, 10-10, 11-10, time-out, 12-10! Barry: “Ik ben super blij met deze overwinningen en ben super blij dat ik me tweede keer tussen de toppers mag strijden met het team! Dit zijn super ervaringen!”

Coach Boris de Vries: “We hebben een geweldige teamprestatie geleverd. De strijd die wij gisteren tegen Oekraïne hebben geleverd hebben wij doorgetrokken tegen Israël. Dat deze jongens weer een EK mogen spelen zal hun alleen maar gaan helpen in de ontwikkeling!”

Nederland plaatst zich hiermee voor de eindronde van het EK, van 10-17 september in Malmö, Zweden.

 

Statistieken

 
TROMER, Laurens NED

AVIVI, Itay ISR

3

0

11

9

11

8

11

8

VAN OOST, Kas NED

TAUBER, Michael ISR

3

2

5

11

9

11

11

7

11

7

11

6

BERBEN, Barry NED

SHUSHAN, Eitay ISR

3

0

11

8

11

9

12

10