fbpx
Selecteer een pagina

Vrijwilligers, de motor waar elke sportvereniging op draait en bij tafeltennis is dat niet anders. Vaak worden de inspanningen van vrijwilligers als vanzelfsprekend ervaren en staat niemand erbij stil hoeveel werk er verzet wordt. Bestuurders van verenigingen zijn zich dit vaak wel bewust, als was het maar omdat er binnen de meeste verenigingen doorlopend behoefte is aan meer hulp.

Vorige week speelde zich bij Taverzo een prachtig tafereel af, dat recht deed aan al dit belangeloze werk. Voorafgaand aan de halve finale Play-Off van de eredivisie, deelden de spelers van deBoer Taverzo 1 presentjes uit aan de vrijwilligers die de evenementen van team 1 ondersteunen: fotografie, barbemanning, bevoorrading, videostream, scheidsrechteren enz. En niet alleen dat: de spelers hadden ook nog voor iedereen persoonlijke bedankbriefjes geschreven in hun eigen taal: Pools, Frans, Fins en Nederlands.

Een prachtige blijk van waardering, die vanzelfsprekend zeer gewaardeerd werd. Dit soort gebaren stimuleren de motivatie van vrijwilligers en herinneren ons eraan dat een klein beetje terechte waardering wonderen doet. Dit soort acties past ook in een sterk vrijwilligersbeleid: goed voorbeeld doet goed volgen?