fbpx
Selecteer een pagina

Hans van haaren

Oud-bestuurslid Hans van Haaren is terug in een andere functie bij de Nederlandse Tafeltennisbond. De 67-jarige speler van TTV Taverbo in Boxtel is de nieuwe voorzitter van de scheidsrechterscommissie en hij heeft een missie. ‘We willen meer scheidsrechters opleiden.”

Van 2007 tot en met 2013 was Hans van Haaren bestuurslid ‘Wedstrijdzaken’ bij de Nederlandse Tafeltennisbond. Daarvoor was de Brabander voorzitter van de landelijke commissie Toernooien en Wedstrijden. “Ik tafeltennis sinds 1984, eerst in Geldrop en ben nu lid bij Taverbo sinds ik 30 jaar geleden in Boxtel ben gaan wonen. Ik ben een echte bestuurder en al snel werd ik voorzitter van de club in Boxtel. Mijn dochter heeft op jonge leeftijd hoog getafeltennist voor de NTTB en zo kwam ik in contact met bestuurders en andere vrijwilligers van de bond. Dat klikte goed en daarom ben ik daar bestuurder geworden.”

Samenwerking
Van Haaren beleefde ups en downs in het NTTB bestuur. “Ik ben trots op de realisatie van NAS, ons ledenadministratiesysteem. Ook genoot ik van de samenwerking met al die commissieleden, scheidsrechters, medebestuurders en overige vrijwilligers. Ik heb helaas ook een bestuurscrisis meegemaakt, maar ik kijk terug op een mooie tijd waarin ik diverse fijne mensen heb ontmoet. Ook mijn beste vriend heb ik destijds in het hoofdbestuur leren kennen.”

Liefde voor de sport
Op zijn laatste bestuursvergadering in 2013 werd Van Haaren benoemd tot Erelid van de Nederlandse Tafeltennisbond. Nu, acht jaar later, is Van Haaren toegetreden tot de scheidsrechterscommissie, nog wel als voorzitter. Waarom? “Ik vind het leuk om weer in contact te komen met bekenden, want veel scheidsrechters ken ik nog. Maar ik doe het vooral uit liefde voor de sport.”

Meer scheidsrechters opleiden
Van Haaren is zelf nooit scheidsrechter geweest, maar tóch zet hij zich in voor hun belangen. “Als voorzitter ben ik een schakel tussen het hoofdbestuur, het Bondsbureau en de scheidsrechters. We bereiden ons voor op een nieuw tafeltennistijdperk als er weer competitie gespeeld wordt.” Welk actiepunt heeft in deze nieuwe fase de hoogste prioriteit? “De scheidsrechtersopleidingen. We willen meer arbiters opleiden, maar dit moet dan wél financieel aantrekkelijk zijn.”