fbpx
Selecteer een pagina

We hebben inmiddels al 2 jaar op rij een positieve ledenontwikkeling. Dit betekent dat veel verenigingen aan het groeien zijn. Tegelijkertijd zien we ook dat diverse verenigingen veel uitdagingen hebben om dit alles goed te organiseren. Vanuit NTTB Verenigingsontwikkeling willen we verenigingen helpen in hun ontwikkeling om een toekomstbestendige vereniging te blijven of te worden.

Sinds begin 2023 hebben we accountmanagers die veel contact hebben met verenigingen. In het eerste jaar hebben zij al ongeveer 40% van de verenigingen bezocht. Zij halen informatie op bij verenigingen en ook (hulp)vragen. In afstemming met de accountmanagers hebben we een aantal verenigingen geselecteerd waarvan we het idee hebben dat zij de ambitie en drive hebben om zich te ontwikkelen vanuit een gezonde basis: er zijn bestuurders en (kader)leden die zich willen inzetten voor de ontwikkeling van hun vereniging.

Verenigingsontwikkeling start met een verdiepend gesprek. We komen hiervoor bij je vereniging op bezoek om samen in gesprek te gaan over de verschillende facetten van je vereniging. Denk hierbij aan de sfeer op je club, de organisatie, het netwerk rondom je club, de visie op de toekomst, wat gaat goed, maar ook wat lukt (nog) niet? Dit gesprek voeren we graag met een diverse groep van 4 tot 6 mensen vanuit de vereniging. Onze voorkeur gaat uit naar 2 of 3 bestuursleden, aangevuld met 2 of 3 mensen uit verschillende geledingen van je vereniging. Dit kunnen spelers uit verschillende doelgroepen zijn, maar ook ouders of vrijwilligers. Na het gesprek volgt een verslag en stemmen we ook eventuele vervolgstappen af. Verspreid over het jaar gaan we de geselecteerde verenigingen benaderen.

Verenigingen kunnen zich ook zelf aanmelden voor een mogelijk verdiepend gesprek. Neem hiervoor contact op met Ineke de Graaf, Coördinator Verenigingsontwikkeling via graaf@tafeltennis.nl of via 06 212 82 52.

Verenigingsontwikkeling en Sportakkoord

Van 1 april 2023 tot en met 31 december 2026 is Sportakkoord II van kracht. Er zijn veel kansen voor sportverenigingen om ondersteuning te krijgen. In hoofdlijnen liggen er kansen voor tafeltennis specifieke verenigingen of activiteiten, sportgenerieke activiteiten en via het lokaal Sportakkoord. We hebben de informatie op onze website geactualiseerd, neem eens een kijkje op: https://www.nttb.nl/kenniscentrum/verenigingsontwikkeling/.

Ook voor ons als bond biedt het Sportakkoord/NOC*NSF extra mogelijkheden. We hebben meer capaciteit kunnen creëren op Verenigingsontwikkeling. De NTTB en de KNAS (Schermbond) werken al jaren samen en gaan dit nu ook meer doen op het vlak van verenigingsontwikkeling en verenigingsondersteuning. Met name op het sportgenerieke vlak en rondom het lokale sportakkoord liggen er mogelijkheden om samen met de KNAS op te trekken. Zie ook https://www.knas.nl/node/3673.