fbpx
Selecteer een pagina

Na een bewogen jaar waarin de tafeltennisbatjes vooral in de kast lagen, was het animo om weer veel te tafeltennissen onder jeugd in Nederland erg groot. Het NTTB-tafeltenniskamp van 2 tot en met 7 augustus was dan ook binnen no time volgeboekt en voor het eerst moesten we kinderen die laat waren met hun aanmelding teleurstellen. De laatste weken werd het ons nog spannend gemaakt, maar het licht bleef gelukkig op groen waardoor we in totaal 63 jonge spelers een hele mooie tafeltennisweek hebben kunnen bieden! 

Het begon op maandag. Een groot deel van de deelnemers nam ook al deel in eerdere edities, dus zochten zij elkaar al snel op. De nieuwe deelnemers kwamen soms wat onwennig en nerveus binnen maar zij werden al snel opgenomen in de groep. Na een welkomstwoord van kampleider Sven Groot en de beheerder van de toplocatie in Ysselsteyn, waar we in de avonden en nachten verbleven, vertrokken we richting de zaal van Red Stars waar we de eerste uurtjes in de tafeltenniszaal mochten doorbrengen. Het was voor sommigen nog even wennen, aangezien zij al enige tijd geen batje en bal hadden aangeraakt, maar het vertrouwde balgevoel kwam toch wel snel naar boven. Na een training, een kennismakingsspel en een wedstrijdvorm keerde iedereen weer terug naar Ysselsteyn voor een heerlijke avondmaaltijd. In de avond werd een achtkamp gespeeld waarbij er onder andere werd getekend, uitgebeeld, kennis werd opgedaan over de begeleiding en nog veel meer.

Meerballentraining
Op de dinsdag werd er tweemaal getraind, waarbij er in de middag ook meerballentraining werd verzorgd door een viertal trainers. Voor sommigen gesneden koek, maar voor een aantal deelnemers was dit een nieuwe en zeer leerzame vorm van leren. Er werd door iedereen flink gezweet, gelukkig was het energiepeil aangevuld door een heerlijke snack tussen de middag. In de avond mochten we het bos in voor het zaklampenspel. Waar de eerste ronde de begeleiding menig kind wist af te schijnen waren er natuurlijk genoeg die er tussendoor glipten en punten scoorden voor hun team. Laten we het houden op een gelijkspel!

Foto van de training.

Mystery Guest
De woensdag is traditioneel een leuke dag, in de ochtend was er een Mystery Guest en wat voor een! Ex-wereldtopper Trinko Keen (voormalig nummer 18 van de wereld!) kwam langs om de spelers van goede adviezen te voorzien. Ook pakte hij natuurlijk zijn eigen batje en de deelnemers konden zo ook een balletje tegen hem slaan. Sport en Spel was de bootcamp, ditmaal op een heel mooi terrein in Venray waar meerdere attributen aanwezig zijn om goed aan het werk gezet te worden. Na een mooi dubbeltoernooi waarbij ook de begeleiders meededen vertrokken we naar het zwembad. De leiding had nog het plan om rustig baantjes te trekken en te genieten van wat rust, maar bij het eerste contact in het water veranderden zij al snel in een levend klimrek en werden ze bekogeld met de ballen die in het water lagen…. Bedankt nog!!! Ik heb de dag erna nog even geteld, en de teller staat op 13 blauwe plekken….. Bij thuiskomst stond er een frietkar klaar en werd de energie weer volop aangevuld. DJ Sven met zijn jonge assistenten zorgden voor een gezellige muzikale afsluiting van de avond, anderen speelden een gezellig potje weerwolven of een fanatiek potje cornhole.

Intensieve dag
De donderdag is traditioneel de meest intensieve dag. Twee trainingen met in de middag meerballentraining voor de helft van de spelers die nog niet aan de beurt waren gekomen. Daarentegen boden de sport en spel activiteiten wat meer ontspanning, daar speelden de deelnemers een potje mijnenveger (waar kennis belangrijk was) en casino royal (wie durft er een gokje te wagen). In de avond stond er een alternatieve dropping op het programma. De groepjes liepen door het mooie bos en kregen daar een aantal opdrachten. Bij een daarvan werd een maar liefst 15 meter hoge toren beklommen! Daarna nog even chillen bij het kampvuur en weer heerlijk naar bed.

Op vrijdag was de laatste training in de ochtend. Het was een duidelijk verschil tussen de jongens en meisjes die graag nog een keer wilden knallen en de deelnemers die vooral bezig waren om hun ogen open te houden. Sport en spel was divers, zo werd er fysiek getraind met de rugby oefening “Brittish Bulldog” en daarna yoga. Van inspanning naar ontspanning dus! In de middag werd er afgesloten met een tafeltennistoernooi. Het grote toernooi (alle deelnemers en begeleiders door elkaar en bij iedere ronde loten) wist begeleider Amber van de Velde in een spannende wedstrijd te winnen van jeugdspeler Sjoerd van Heerebeek. De winnaars het toernooi in de eigen klasse waren Sjoerd van Heerbeek (groep 1), Rens Loozen (groep 2), Dorien van Sluijs (groep 3) en Tian Glass (groep 4).

De slotavond
En dan de slotavond. Ieder huisje vormde een groepje en zij moesten een leuke act voorbereiden en uitvoeren tijdens de bonte avond. Veel groepjes hebben een leuke act neergezet, zo zagen we onder andere de imitatie van de begeleiding die naar de Efteling ging en vele leuke TikTok-dansjes. Winnaars waren de jongste kinderen die het gehele publiek mee lieten dansen tijdens de pinguïndans. De begeleiders mochten even helemaal uit hun comfort-zone, zij mochten (of eigenlijk moesten…) dansen. Alleen voor het nummer “all the single ladies” waren echte vrouwen ingehuurd om het dansje uit te voeren… toch? De avond werd afgesloten met een knalfeest. Knallen van links naar rechts op Snollebollekes, inhaken op Guus Meeuwis of keihard beuken op het nummer Moshpit van Jebroer…. Niets was te dol, iedereen ging helemaal los! Heerlijk! Daarna een rustige afsluiting…. Dachten we! Twee huisjes dachten heel wat anders en er ontstond een heus watergevecht! En natuurlijk moest de begeleiding even meedoen. Sommigen wisten het water te ontwijken, maar begeleider Marco van der Wal is hierbij vermoedelijk nog natter geworden dan tijdens het zwemmen!

De zaterdagochtend had iedereen kleine oogjes, en na het opruimen werd er vrolijk afgesloten. Alle prijswinnaars mochten iets leuks uitzoeken uit het door Posno Sport gesponsorde prijzenpakket en de deelnemers kregen allemaal een diploma met daarbij de toffe groepsfoto. En vervolgens werden ze opgehaald door hun ouders of andere familieleden en waarschijnlijk zijn ze slapend maar met een big smile op hun gezicht weer thuis aangekomen.

Heel geslaagd
We kunnen niets anders concluderen dan dat ook de achtste editie van het NTTB Tafeltenniskamp een hele geslaagde was! Training krijgen van een grote groep gediplomeerde trainers, genoeg tijd voor ontspanning en vele nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken! Dat is het NTTB-tafeltenniskamp. Volgend jaar is alweer de 9e editie (van 1 t/m 6 augustus 2022), daar gaan we zeker weer een mooi feestje van maken!

Dank aan de begeleiders Sven Groot, Dave Wolbertus, Rick Pouwels, Maarten Peters, Nils Vervoort, Amber van de Velde, Koen Molewijk, Laura van de Velde, Marco van de Wal en Dicky de Jong. Maar natuurlijk ook een groot applaus voor alle deelnemers! Tot volgend jaar!

Lol op de bonte avond

Meer foto’s zie je op de Facebookpagina van de Nederlandse Tafeltennisbond.