fbpx
Selecteer een pagina

Vanaf zondag 17:00 is amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan. Topsporters (trainen en wedstrijden spelen) en professionele kunst en cultuur beoefening mag wel na 17.00 uur. Zonder publiek.

Namens de sport, heeft Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF, gereageerd op de nieuwe maatregelen. Er is begrip dat er iets moet gebeuren, maar:

“Het is jammer dat het kabinet geen gebruik heeft gemaakt van de met de sportsector eerder afgesproken routekaart, met voor iedereen logische stappen. Blijven sporten en blijven bewegen is cruciaal voor de gezondheid en weerbaarheid van onze samenleving. Dagelijks sporten miljoenen kinderen, jongeren en volwassenen juist vanaf 17 uur bij hun sportclub. Simpel gezegd omdat er overdag andere taken en verplichtingen zijn.”

Gevolgen voor tafeltennis

De maatregelen gaan zondag om 17:00 in. Dat betekent dat er voor dit weekend nauwelijks gevolgen zijn voor competities en toernooien. Intussen zal overleg gevoerd worden over gevolgen voor competities en toernooien. Na het weekend volgt meer informatie.