fbpx
Selecteer een pagina


Er komt definitief geen alternatieve Dutch Open Para in november 2020 in verband met corona. De NTTB heeft deze beslissing gemaakt na overleg met onder meer de Internationale Tafeltennisbond en NOC*NSF. Wel wordt er gekeken of er een internationaal trainingskamp kan plaatsvinden in Stadskanaal in de periode van 5 tot en met 8 november.

Eerder werd al bekend dat de tweede Dutch Open Para niet in de geplande vorm zou doorgaan vanwege de coronacrisis, maar de NTTB onderzocht de opties voor een alternatief toernooi, dat weliswaar geen officiële status zou krijgen. Na een inventarisatie onder potentiële deelnemers bleek dat er een aantal Europese landen interesse hadden voor dit format.

Internationaal trainingskamp
De NTTB heeft via NOC*NSF navraag gedaan naar allerlei corona-gerelateerde maatregelen bij andere internationale evenementen in Nederland, overleg gevoerd met de International Table Tennis Federation (ITTF) en de coronamaatregelen in ons land gevolgd. Op basis hiervan is de NTTB tot de conclusie gekomen dat een Alternatieve DOP in november 2020 niet realistisch is. Maar de organisatie kijkt wel naar een internationaal trainingskamp met een informeel toernooi. Halverwege september volgt hierover meer informatie.

In het najaar van 2021 hoopt de NTTB alsnog de tweede editie van de DOP alsnog te kunnen organiseren.