fbpx
Selecteer een pagina

De landelijke finale van Table Stars the Battle 2021 staat vooralsnog gepland voor zaterdag 29 mei 2021. Of de finale doorgaat, hangt grotendeels af van de verenigingsscholierentoernooien. Als deze vanwege Corona niet doorgaan dan zal er in 2021 ook geen landelijke finale georganiseerd worden.

De Tafeltennisbond organiseert ieder jaar de landelijke finale van het basisscholenkampioenschap onder de naam Table Stars the Battle. Alle kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 die in het schooljaar 2020-2021 op de basisschool zitten, NTTB lid of niet, mogen deelnemen aan de finale. Wie wint er in zijn of haar eigen categorie en mag zich een jaar lang ‘beste tafeltennissende basisscholier van Nederland’ noemen?

Wie mogen er deelnemen aan de landelijke finale?
Het toernooi is in feite voor iedereen die op de basisschool zit toegankelijk. Omdat de NTTB leden gescheiden worden van niet-leden, houden we het voor iedereen leuk en uitdagend! Wel is het zo dat de landelijke finale een verlengstuk is van de scholierentoernooien van verenigingen. Het is dan ook de bedoeling dat in ieder geval de prijswinnaars (nummers 1, 2 en 3) van de lokale scholierentoernooien een plek krijgen in de landelijke finale. Echter omdat het de eerste keer is volgens deze opzet en met deze locatie, willen we de inschrijvingen open stellen voor iedereen zodat ieder kind kan deelnemen. Verenigingen die een eigen scholierentoernooi organiseren, krijgen voorrang met inschrijven wanneer het maximum aantal deelnemers in zicht komt.

Globale opzet van landelijke finale

Het toernooi wordt individueel gespeeld, er zijn 8 verschillende categorieën: NTTB leden en niet- NTTB leden onderverdeeld in Jongens 5/6, Jongens 7/8, Meisjes 5/6 en Meisjes 7/8. De wedstrijden worden op tijd gespeeld. De doelstelling is om iedereen zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen op deze dag. Uitgebreide informatie over speeltijden en de locatie volgt in de uitnodiging en convocatie.

Corona
Halverwege januari 2021 wordt bekeken wat de status is van de verenigingsscholierentoernooien. We hopen natuurlijk tegen die tijd dat de toernooien op een veilige en verantwoorde manier hebben plaatsgevonden. Is dat het geval, dan zal de inschrijving voor de landelijke finale op 1 februari open gaan.

Mocht het anders lopen vanwege Corona, dan zal er begin 2021 opnieuw bekeken worden wat de mogelijkheden zijn. Organiseert jouw vereniging normaliter een scholierentoernooi maar is deze gecanceld of wordt het verplaatst naar het voorjaar? Laat het ons weten via groot@tafeltennis.nl.

Contact
Als er vragen zijn over de landelijke finale óf wanneer je vragen hebt over de organisatie van een eigen scholierentoernooi dan kun je contact opnemen met Sven Groot via groot@tafeltennis.nl.