fbpx
Selecteer een pagina

Op zaterdag 9 september is Evelien Hengstman tijdens het TOP-TeamToernooi bij tafeltennisvereniging Blauw Wit in Almelo benoemd tot lid van verdienste. Namens Scylla, de vereniging waarmee zij momenteel uitkomt in de dames eredivisie, speelde zij mee met dit toernooi dat werd georganiseerd door de club waar zij ooit begon met tafeltennis.

 

De Commissie Onderscheidingen is van mening dat Evelien Hengstman gedurende vele jaren de tafeltennissport op hoog niveau nationaal en internationaal beoefend heeft en dit hoge niveau ook voortzet als veteraan, waarbij Europees kampioen bij de EK Veteranen op 1 juli 2023 in de categorie 45+ als hoogtepunt beschouwd kan worden. Hiermee is Evelien een boegbeeld geworden voor het op hoog niveau kunnen blijven spelen in alle levensfasen: jeugd – senioren – veteranen, en bezorgt zij daarmee het tafeltennis een positieve uitstraling.

V.l.n.r.: Irene Faber (lid Bondsbestuur), Evelien Hengstman en Joop van Raaij (voorzitter Commissie Onderscheidingen)

Bijzonder is dat Evelien al op 4-jarige leeftijd het tafeltennisbatje ter hand neemt. Van haar 11e tot haar 18e jaar zet zij vele nationale en internationale topprestaties neer:

Nationaal

  • in de jaren 1989 t/m 1992 en 1994 t/m 1996 wint zij in de verschillende leeftijdsklassen de Nationale Jeugdmeerkampen
  • van 1989 t/m 1994 en in 1996 schrijft zij de Nederlandse Jeugdkampioenschappen in het enkelspel op haar naam en neemt met verschillende dubbelspeelsters ook in 1991 t/m 1993, en in 1996 en 1998 plaats op de hoogste trede van het podium
  • maakt deel uit van een team dat Nationaal jeugdkampioen wordt
  • is winnaar van een Jeugd Olympische dag
  • staat 8 jaar lang 1e op de nationale jeugdranglijst

Internationaal

  • beste prestatie is haar 12e plaats op de Europese Jeugdranglijst
  • zij speelt 1x een interland voor het nationale team
  • wint diverse internationale jeugdtoernooien, waaronder Open Portugese kampioenschappen, Open Franse kampioenschappen, Cleveland
  • eindigt als 2e in het enkelspel bij 6-landencadettentoernooi

Bij de senioren gaat het leveren van goede prestaties zowel nationaal als internationaal gewoon door met als absoluut hoogtepunt het Europees Kampioenschap bij de veteranen in de categorie 45+.