fbpx
Selecteer een pagina

Het Europees Kampioenschap individueel 2020 is uitgesteld. Het toernooi zou gespeeld worden van 15 tot en met 20 september in Polen, maar de Europese Tafeltennisbond meldt dat het EK in de hoofdstad Warschau niet doorgaat in die periode. De reden is het stijgende aantal coronabesmettingen in veel delen van Europa.

Het bestuur van de European Table Tennis Union (ETTU) vindt daarnaast de reisbeperkingen in sommige delen van Europa als gevolg van de coronamaatregelen een argument om het EK op deze data van de kalender te schrappen. De Nederlandse Tafeltennisbond begrijpt deze moeilijke beslissing. “Gezien de huidige ontwikkeling van het virus en de beperkingen met betrekking tot de voorbereiding van vele landen op de Europese Kampioenschappen is dit de enige juiste keuze van de ETTU”, stelt trainer/coach Marcel Kraa.

Speciaal evenement
Ook de president van de Poolse Tafeltennisbond Dariusz Szumacher snapt deze beslissing, zo schrijft de ETTU op haar website. “We zijn enorm teleurgesteld dat de Europese tafeltennisfamilie niet zal afreizen naar het mooie Warschau. We hadden ondanks de omstandigheden van de afgelopen vijf maanden een heel speciaal evenement voorbereid. Niettemin kijken mijn collega’s en ik, de stad Warschau en onze partners, ernaar uit om iedereen op een andere datum te verwelkomen voor de Europese kampioenschappen.”

Een nieuwe datum voor het toernooi wordt later bekendgemaakt.