fbpx
Selecteer een pagina
De voor oktober en november geplande EK-interlands van Tafeltennis Team NL zijn uitgesteld, zo meldt de European Table Tennis Union. Zowel het heren- als damesteam zou oorspronkelijk in die maanden in actie komen in de eerste ronde van het EK voor teams.

De Nederlandse dames zouden op 13 oktober tegen Servië spelen in eigen land en op 17 november in Polen spelen, de andere groepsgenoot van Oranje in de zogeheten Stage 1. Het herenteam is in Stage 1 ingedeeld bij Estland en Cyprus en zou oorspronkelijk op 18 oktober voor het eerst spelen, maar door die datum kan dus ook een streep.

De beslissing is gemaakt door de verschillende corona-omstandigheden in de landen die meedoen aan het Europees Kampioenschap. De onzekerheid rondom het coronavirus is nog altijd groot in Europa. Na het ETTU congres op 16 september wordt er besloten hoe de planning voor de teams naar Cluj eruit komt te zien. In die Roemeense stad wordt in september 2021 het Europees Kampioenschap voor teams gespeeld en de ETTU buigt zich over nieuwe speeldata voor Stage 1.

Zie ook het bericht op de site van de ETTU.