fbpx
Selecteer een pagina

Afgelopen zaterdag was de grote finale van de Landelijke Basisscholierenkampioenschappen bij TTVN in Nieuwegein, ook wel bekend als Table Stars ‘The Battle’. Na de eerste editie ‘nieuwe stijl’ in 2023, waarbij we ruim 50 basisscholieren mochten begroeten, hadden we dit jaar de hele zaal optimaal gevuld met nagenoeg 80 enthousiaste deelnemers!

MJ Tafeltennis gaf een leuke demo

Alle deelnemers kwamen uit in drie rondes, waarin er werd gespeeld in diverse poules. Naarmate de dag vorderde kwam je steeds meer uit op eigen sterkte. De uitslagen in de laatste poule (ronde 3) bepaalden uiteindelijk het eindklassement per categorie.

Na ronde 1 werden alle deelnemers aangenaam verrast met een spectaculaire show van MJ Tafeltennis door Jeroen Kuijt en Lars de Visser. Zij speelden vanuit alle hoeken en standen en lieten zien dat tafeltennis ook gespeeld kan worden met verrassende creatieve materialen, zoals: een koekenpan, een barkruk en dergelijke kleine batjes die je met het blote oog bijna niet kon zien.

De deelnemers waren verdeeld in de volgende categorieën: jongens groep 5/6, jongens groep 7/8, meisjes groep 5/6, meisjes groep 7/8. Hieronder een overzicht van de prijswinnaars per categorie:

Jongens groep 5/6:

1 Victor Yuge Fang International School Amsterdam
2 Ayaan Marathe TTV Ede
3 Pim van Tricht ATTC

Jongens groep 7/8:

1 Oliver Pilzak TTV Ede
2 Albert Koffeman van Stuijvenbergschool
3 Jonathan Ebbers TTV Ede

Meisjes groep 5/6:

1 Elsa Qiu Capelse School Ver
2 Haeley Cheung OBS Passe Partout
3 Sangamithra Nishunth TTVN

Meisjes groep 7/8:

1 Sophie Eelst GTTC Groesbeek
1 Hannah Koenen GTTC Groesbeek
2 Anna van Dijk De Ridderschool
3 Mira Irak Jules Verne

 

Naast de bovenstaande winnaars per categorie kan je hier de volledige eindstanden vinden. Bij deze nogmaals een groot woord van dank naar de organisatie en vrijwilligers van TTVN en de goede wedstrijdleiding: Rijko Kramer.

Hopelijk zien we volgend jaar meer deelname vanuit nog meer basisscholen en verenigingen!