fbpx
Selecteer een pagina

Afgelopen week dede drie TeamNL spelers mee met het WTT Youth Contender toernooi in Helsingborg. Ivan Kahn deed mee bij de O17 en O19 in het enkelspel, Gabrielius Camara ook bij de O19 in het enkelspel en Remi Chambet-Weil in de O19 in het enkelspel en het mixed dubbelspel. Alle spelers boekten mooie overwinningen en Camara schopte het zelfs tot de finale, wat uiteindelijk een tweede plek opleverde.

Gabrielius Camara in actie tijdens één van zijn wedstrijden

Op de eerste dag kwam Ivan Kahn in actie bij de jongens O17. Door één keer verlies en één keer winst ging hij als nummer twee van de poule door naar de laatste 64. Een mooie 3-0 overwinning op de Noor Khai Lam volgde en ging hij door naar de laatste 32. Hierin trof hij Jiwook Choi uit Zuid-Korea. De sterke Koreaan won met 3-0, dus was de laatste 32 het eindstation in de O17 voor Kahn.

Op dag twee kwam Remi Chambet-Weil in actie bij het mixed dubbeltoernooi, categorie O19. Samen met Arujan Kamalova uit Oezbekistan behaalde hij de kwartfinale. Daar was het weer de Koreaan Jiwook Choi die met zijn partner TeamNL wist te stoppen.

De start van de poulefase van het O19 enkelspel, waarin alle atleten deelnamen, stond voor vrijdag op het programma. Daarmee startte ook het toernooi voor Camara. Hij wist zijn poule als eerste door te komen en was in de volgende ronde verzekerd van een bye. Kahn en Chambet-Weil eindigden beiden als tweede in de poule en gingen ook door naar de knock-out fase. In de volgende ronde viel voor Ivan helaas het doek, maar twee mooie overwinningen van Remi Chambet-Weil bracht hem tot de laatste 16. Dit bleek helaas het eindstation.

In zijn eerste wedstrijd in de knock-out fase speelde Gabrielius tegen de Zweed Alfredsson. Hij wist overtuigend met 3-0 te winnen, waarna een nieuwe clash met Wassim Essid wachtte. Tijdens het WTT in Metz won Camara van Essid met 3-2. Nu versloeg Gabrielius de nummer 34 van de wereld in zijn categorie met 3-1 en ging hij door naar de kwartfinale. Hierin was Botond Varga, die Ivan Kahn uitschakelde, zijn tegenstander. Gabrielius wist met 3-2 te winnen en ging door naar de halve finale. Die halve finale eindigde opnieuw in 3-2, weer in het voordeel van Camara en dus was een finaleplaats een feit.

Camara: “Het waren moeilijke en spannende wedstrijden. Elke tegenstander speelde anders. Tijdens de ene wedstrijd won ik sets heel dik, maar verloor ik de volgende set daarna weer heel dik. Het ging alle kanten op. Ik vocht voor elk punt en probeerde heel de wedstrijd goed mijn focus te houden. Zo speelde ik wedstrijd voor wedstrijd.”

“Ivan, Remi en ik probeerden elkaar zoveel mogelijk te coachen als we zelf niet speelden. Er was dus echt een teamsfeer, ook al speelden we een enkel toernooi. Dat gaf mij meer motivatie om goed te presteren. Uiteindelijk ben ik erg tevreden over hoe ik gespeeld heb en blij met mijn tweede plaats. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken tijdens het volgende toernooi.”

De finale speelde Gabrielius tegen de Duitser Andre Bertelsmeier. De nummer 28 van de wereld in zijn categorie speelde een sterke wedstrijd en won met 3-0. Daarmee schreef Bertelsmeier de WTT Youth Contender van Helsingborg in de O19 op zijn naam. Desalniettemin is de tweede plaats een prachtige prestatie van Gabrielius. Gefeliciteerd!