fbpx
Selecteer een pagina

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Deelnemen aan sport betekent vaak ook deelnemen aan de maatschappij. Zoveel mogelijk mensen in Nederland moeten dan ook met plezier kunnen sporten en bewegen. Dat staat centraal tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020 van 18 tot en met 27 september. De Nederlandse Tafeltennisbond doet mee en we vragen jouw club hetzelfde te doen. De NOC*NSF Nationale Sportweek is dé gelegenheid om je club en onze sport in schijnwerpers te zetten!

Van 18 tot en met 27 september openen honderden sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten hun deuren. Tien dagen lang draait werkelijk alles om sport. Elke dag van de week staat in het teken van een ander thema, zoals ‘voeding’, ‘inclusief sporten’, ‘duurzaamheid’ en ‘vitaliteit op de werkvloer’. Want sport kan op tal van terreinen van grote betekenis zijn. Een vitaal Nederland bereik je echter niet alleen, zo realiseert de Nederlandse Tafeltennisbond zich: hoe meer partijen meedoen met de NOC*NSF Nationale Sportweek, hoe meer potentiële sporters we bereiken. En dan zijn de clubs essentieel, want daar gebeurt het. Daar kunnen mensen elke dagen ervaren hoe leuk het is om te sporten.

Wat kun je doen?
Meedoen kan op talloze manieren. Misschien wil je op jouw club tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek een open dag organiseren of wellicht denk je aan clinic of een toernooi speciaal voor beginners. En vergeet niet dat er in het algemeen sowieso activiteiten worden georganiseerd in jouw gemeente dus wie weet kun je aanhaken bij een initiatief.

Hoe doe je mee?
Elke sportclub kan meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek door zich hier in te schrijven. Heeft jouw sportclub al leuke ideeën voor sportactiviteiten? Voer ze dan uit tijdens de Sportweek. Zo zorgen we er samen voor dat we zoveel mogelijk mensen sportplezier laten beleven! Vanaf maandag 10 augustus is het voor sportclubs mogelijk om promotiemateriaal aan te maken. Ga naar deze website, maak een profiel aan, houd jouw clubfoto’s en logo bij de hand en maak promotiemateriaal! Deel deze online met #sportdoetietsmetje #BeActive en of hang ze op bij jouw club.

Coronarichtlijnen
Wel geldt voor alle sportactiviteiten tijdens de Sportweek: hou rekening met de geldende coronarichtlijnen, dus wees creatief. Er zijn veel mooie buitenlocaties in de omgeving, of mogelijkheden om te sporten op anderhalve meter afstand. Alleen gezamenlijk kunnen we laten zien dat iedereen kan genieten van sporten en bewegen!