fbpx
Selecteer een pagina

Van 23 tot en met 25 mei wordt in Thailand het Paralympisch Kwalificatietoernooi gespeeld om een ticket te kunnen verdienen voor de Paralympische Spelen in Parijs. Van 28 augustus t/m 8 september gaan alle para-atleten de strijd aan om Paralympisch goud. Vanaf zondag 1 september start het tafeltennistoernooi. Welke TeamNL atleten zullen er allemaal naar Parijs gaan?

Roy van der Burg in het nieuwe TeamNL tenue

 

De deelnemers aan het Paralympisch Kwalificatietoernooi zijn: Yannick Paredis, Frederique van Hoof, Roy van der Burg, Femke Cobben en Sem Roelofs. In hun eigen klasse gaan zij de strijd aan om dat ene felbegeerde ticket voor de Paralympische Spelen. Alleen de winnaars van iedere klasse bemachtigt een startbewijs. Het belooft een spannende strijd te worden in Thailand.

Bondscoach Lumen Dekker: “Na een drukke voorbereidingsperiode is daar het moment van de waarheid. Fysiek en mentaal is het een heel lange voorbereiding geweest, maar dit is het toernooi waar het allemaal om draait. Het is een droom om de Paralympische Spelen te halen en dat zorgt voor extra energie en motivatie.”

 

“Op het OKT moet de spelers hun klasse winnen. Ze spelen alleen maar topwedstrijden. Eén steekje laten vallen en het is over. Alle spelers hebben een reële kans op succes, maar zijn geen van allen favoriet. Een extra Nederlandse op de Spelen zou bijzonder zijn, maar anders is het een mooie eerste stap naar LA 2028.”

De achterkant van het nieuwe tenue

 

Twee atleten zijn al verzekerd van een startbewijs voor de Paralympische Spelen. Kelly van Zon en Jean-Paul Montanus zullen van 28 augustus t/m 8 september gaan deelnemen in hun betreffende klasse tijdens het tafeltennistoernooi. Mogelijk komen er dus nog meer atleten bij, waar Yannick, Frederique, Roy, Femke en Sem hun uiterste best gaan doen om het tafeltennistoernooi van de Paralympische Spelen te halen. Succes allemaal!