fbpx
Selecteer een pagina

Over minder dan 100 dagen start de openingsceremonie op de Seine in Parijs voor de Olympische Zomerspelen van 2024. TeamNL is, sinds tafeltennis in 1988 een Olympische sport werd, altijd van de partij geweest. Dit jaar is deelname nog niet verzekerd, maar onze TeamNL sporters gaan hier tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Sarajevo verandering in proberen te brengen.

Vanaf 15 mei barst de strijd los om de laatste Europese tickets voor de Olympische Spelen. Op zondag 19 mei weten we of er TeamNL atleten één van de tickets hebben weten te bemachtigen. In totaal zijn er vijf tickets te verdienen voor de Spelen, bij zowel de dames als bij de heren. Alle wedstrijden zijn te volgen via de livestream van de ETTU via: ETTU TV OFFICIAL – YouTube.

Het nieuwe tenue waarin wordt gespeeld tijdens het OKT

In totaal doen er vier TeamNL atleten mee aan het toernooi. Zowel bij de dames als bij de heren twee spelers. De Nederlands Kampioenen Tanja Helle en Milo de Boer gaan de strijd aan op het OKT. Daarnaast mag Nederlands trots Britt Eerland natuurlijk niet ontbreken, maar zij plaatst zich mogelijk rechtstreeks via de wereldranglijst voor de Olympische Spelen. Als laatste deelnemer doet Kas van Oost mee aan het heren toernooi.

Britt Eerland is met haar 74e plaats op de wereldranglijst de hoogste geplaatste speelster van TeamNL. Zij maakt een goede kans om ver te komen in het toernooi, maar ze kan mogelijk wereldtoppers die hoger geplaatst zijn tegenkomen, zoals de nummer 27 van de wereld. Geen onmogelijke taak om haar te verslaan, want op één van de afgelopen WTT toernooi versloeg Britt ook al de nummer 13 van de wereld.

Voor Tanja, Milo en Kas is het voornamelijk nieuwe ervaring op doen tijdens dit grote internationale toernooi. Ze kunnen zich meten met de Europese top om te kijken waar ze staan. In het verleden hebben de Nederlanders laten zien te kunnen presteren tegen hoger geplaatste spelers. Tanja won in Kroatië van de nummer 259 Charlotte Carey uit Wales. Kas won vorig jaar op de EJK van huidig nummer 134 Hugo Deschamps uit Frankrijk. Milo won dit jaar van de Indiër Jeet Chandra die op plek 194 terug te vinden is.

Het is mogelijk om alle wedstrijden zelf te volgen via bovenstaande livestream. Houd onze social media in de gaten voor het laatste nieuws rondom TeamNL.

#gallery-2 {
margin: auto;
}
#gallery-2 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-2 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-2 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}
/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */