fbpx
Selecteer een pagina

Landelijke competities en afdeling Holland-Noord competities volledig over op het Digitale Wedstrijd Formulier

Dankzij twee volledige competities (najaar 2021 en voorjaar 2022) hebben we het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF) in de NTTB App verder kunnen doorontwikkelen. De feedback van spelers, verenigingen, wedstrijdsecretarissen en competitieleiders is daarvoor erg waardevol geweest. Nogmaals onze dank daarvoor! Om tot een officieel wedstrijdformulier te komen dat voldoet aan alle reglementaire voorwaarden is het van cruciaal belang om alle handelingen die in het DWF verricht worden goed te registreren. Alle koppelingen met het NTTB Administratiesysteem (NAS) moeten volledig werken. De verschillen tussen de landelijke en afdelingscompetities (verschillende wedstrijdvormen, verschillende regelgeving en invalverboden) hebben ervoor gezorgd dat we de afgelopen seizoenen tegen bugs en uitdagingen zijn aangelopen.

Invoering najaar 2022
Het DWF wordt vanaf het najaar 2022 het enige formele wedstrijdformulier voor alle landelijke competities (senioren en jeugd). Ook afdeling Holland-Noord heeft aangegeven om het DWF per najaar 2022 definitief in te willen voeren voor alle competities in die afdeling. Feitelijk betekent dat dat de papieren wedstrijdformulieren dan verleden tijd zijn voor deze competities. Alleen via het DWF kunnen wedstrijduitslagen worden ingediend en ondertekend (bevestigd).

De competities in de overige afdelingen zullen later overgaan. Gesprekken daarover starten we in het najaar 2022 met de competitieleiders van de andere afdelingen. De intentie is om in 2023 volledig afscheid te kunnen nemen van het papieren wedstrijdformulier.

Extra informatiepakket voor spelers en wedstrijdsecretarissen
Eind juni/ begin juli ontvangen alle verenigingen een informatiemail met daarin extra aanvullende informatie die met de leden gedeeld kan worden. Het DWF is voor de competities van afdeling Holland-Noord en de landelijke competities het enige formele document. Om daaraan te voldoen zijn er enkele stappen nodig die spelers en wedstrijdsecretarissen moeten zetten. In de praktijk zijn deze stappen vergelijkbaar met het invullen van de papieren formulieren, maar om het te verduidelijken volgt hierover meer informatie. De rol van de spelers en de wedstijdsecretarissen wordt dan nader toegelicht. Wat blijft hetzelfde? En wat verandert?

Tevens zijn er enkele instructievideo’s in de maak over de meest belangrijke functies omtrent het DWF. Ook deze worden aan de informatie mailing toegevoegd.

Vragen en helpdesk
Neem voor vragen contact op via de algemene helpdesk dwf@tafeltennis.nl. Verenigingen uitkomend in de Holland-Noord competities of in de landelijke competities kunnen tevens contact opnemen met de betreffende competitieleider.

Ook vind je de meest gestelde vragen op onze Q&A-pagina
https://tafeltennis.nl/competitie/nttbapp-dwf-qas/.