fbpx
Selecteer een pagina

De nieuwe materialen werden door de BTTB in ontvangst genomen

Afgelopen week kwam de Voorzitter van de tafeltennisbond van Bonaire langs op het bondsbureau in Nieuwegein. Gilberto (Junny) Vos was een aantal dagen in Nederland en had eerder al contact met onze voorzitter Jan Simons die helaas op de datum van het bezoek niet beschikbaar was. De afspraak is gemaakt met onze Algemeen Directeur Achim Sialino. In een uitgebreid gesprek hebben beiden meerdere zaken besproken over de behoefte aan ondersteuning en samenwerking tussen beide bonden. Voor de BTTB stond een mooi pakket klaar met een volle sporttas met batjes, balletjes en andere trainingsartikelen. Op die manier kan de BTTB nieuwe leden werven en faciliteren mede door deze nieuwe materialen.

Inmiddels bestaat de BTTB alweer ruim 50 jaar. De bond, in het Caribische deel van Nederland, is opgericht in 1968. Sinds 2013 is de BTTB lid van de ITTF. De NTTB en de BTTB zouden graag de samenwerking verder intensiveren. De BTTB wil graag een Nederlandse trainer naar Bonaire halen voor een aantal maanden om de jeugd op Bonaire te trainen, zodat hun niveau zal stijgen en zij meer kansen krijgen om deel te nemen aan internationale competities. Wij willen hierbij graag ondersteunen en zullen binnenkort een oproep plaatsen om op zoek te gaan naar geschikte tafeltennistrainers.

Het gesprek tussen Gilberto en Achim vond in vriendschappelijke en collegiale sfeer plaats. Achim bedankte Gilberto Vos voor zijn komst.