fbpx
Selecteer een pagina

Na spannende wedstrijden in de strijd om de voorjaarstitel, die uiteindelijk met 4-1 werd gewonnen door De Boer Taverzo uit Zoetermeer, stonden de teams op vrijdagmiddag 10 mei weer tegenover elkaar. Dit keer voor de allesbeslissende wedstrijd om het landskampioenschap 2023/2024.

 

Camara tegen Vostes in de openingswedstrijd

Door een iets gewijzigde opstelling ten opzichte van de dag ervoor stonden Gabrielius Camara en Yannick Vostes tegenover elkaar in het openingsduel. Waar gisteren de Belg in Zoetermeerse dienst met 3-1 van de Nederlands international Camara wist te winnen was ook vandaag Vostes oppermachtig en schreef het eerste punt met 3-0 op zijn naam.

 

De tweede wedstrijd was een stuk spannender. Nadat de eerste game naar Pekka Pelz van Maashorst ging, stelde Alex Naumi orde op zaken door de daaropvolgende drie games te winnen met 11-7, 11-1 en 13-11. Noemenswaardig is het punt van 6-7 naar 7-7 dat door fantastische spin-over-spin slagen werd gewonnen door Naumi. Bekijk deze fantastische rally hier.

 

 

Milo de Boer moest net als gisteren in de derde wedstrijd aantreden tegen Mauro Schärrer. De winst ging toen naar de Zwitser waardoor De Boer heel gebrand was op een revanche. Missie geslaagd want met 11-6, 11-0 en 11-7 kreeg Schärrer geen kans en liet de talentvolle international zien waarom hij in maart twee Nederlandse titels op zijn naam schreef.

 

Na de pauze lag de druk vooral op Estillon Maashorst die heel graag haar eerste landskampioenschap wilde behalen. Maar ook vandaag was De Boer Taverzo in de breedte het sterkste team. De laatste partij tussen Gabrielius Camara en Alex Naumi ging over vier games. Met wederom fantastische rally’s ging de winst met 3-1 naar Naumi en daarmee wint De Boer Taverzo haar 8e landstitel. Een knappe prestatie!

 

Blijdschap en opluchting bij het team van Taverzo

 

 

 

Foto’s prijsuitreiking

Alle foto’s zijn gemaakt door Rob de Ruiter.