fbpx
Selecteer een pagina

Wat te doen met tafeltennisevenementen en de uitbraak van het coronavirus? De Tafeltennisbond volgt de adviezen van de officiële instanties.

Nieuwe maatregelen
Sinds 9 maart geldt een nieuwe maatregel: geen handen schudden. Goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Die algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er komt nu een nieuwe maatregel bij. Sinds maandagavond 9 maart 2020 wordt ook opgeroepen om geen handen meer te schudden.

Noord-Brabant
Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis.

Toernooien en evenementen
Er is op dit moment geen landelijke maatregel om evenementen af te gelasten. De NTTB volgt deze lijn. Lokale organisatoren maken hun eigen afweging en als zij besluiten tot afgelasting dan steunt de NTTB die maatregel. Ook wordt geadviseerd coulant om te gaan met afmeldingen (dat wil zeggen geen boetes).

Buitenland
Volg de berichtgeving van de organisator en internationale sportorganisatie betreffende het evenement nauwgezet. Volg de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het betreffende land en regio.

Landelijk en Lokaal
Nu het virus ook in Nederland aanwezig is zijn er vragen bij sportaanbieders en organisatoren over de gevolgen hiervan voor de sportactiviteiten in Nederland. Daar waar de lokale, regionale of landelijk overheid het van belang vindt om maatregelen te treffen om verdere verspreiding te voorkomen of te vertragen zullen zij dat doen en die ook bekend maken. De sport zal die maatregelen en aanwijzingen opvolgen. Het RIVM (landelijk) en de GGD’s (lokaal) zijn daarin leidend.

Op de website van NOC*NSF is alle actuele informatie voor de sport te vinden.