fbpx
Selecteer een pagina

Het kabinet heeft dinsdag 23 maart de lockdown verlengd. Voor de sport betekent dit dat in ieder geval tot en met 20 april sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden en dat biedt mogelijkheden voor tafeltennisclubs. Dit kan echter alleen in overeenstemming met je gemeente!

Buiten mag iedereen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties in teamverband blijven sporten zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen. Iedereen vanaf 27 jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen, op een buitensportaccommodatie. Zie ook ons coronadossier. 

In gesprek met je gemeente
Op de afbeelding hierboven zie je dat er getafeltennist wordt door de jeugd van SHOT Wageningen. Clubvoorzitter Jan Ploeg daarover: “Inmiddels hebben we een deal met de gemeente. De parkeerplaats voor ons gebouw is weliswaar openbaar en dus niet  ‘op de accommodatie’ maar we mogen nu toch met de jeugd (onbeperkt aantal) en senioren (max. 4 personen) buiten trainen. Dus mochten nog andere verenigingen zich melden: gemeenten kunnen zich flexibel opstellen.”

En er zijn meer clubs die, in overeenstemming met de gemeente, afspraken hebben over buitentraining, zoals TTV Heino. Tafeltennisvereniging Iduna uit Bilthoven traint nu ook buiten, onder een tent. TTV Het Markiezaat organiseert ook buitentrainingen met de jeugd rondom de eigen zaal. Ze spelen spelletjes en sloten hun training onlangs af met een potje rond de tafel. Ook de jeugd van TTV Smash’70 tafeltennist buiten.

Buiten tafeltennissen: hoe pakken jullie dit aan bij jullie club? Heb je nuttige tips en/of leuke verhalen? Deel het via media@tafeltennis.nl, op deze manier kunnen we als tafeltennisclubs elkaar van nuttig advies voorzien! 

Andere trainingen
Krijg je geen toestemming om bij jouw accommodatie te tafeltennissen of is het simpelweg slecht weer? Dan kun je natuurlijk ook gewoon in een park gaan trainen en andere spellen doen, zie het voorbeeld van HBC Tafeltennis. Ook in Breda bij TTV Belcrum wordt er, weliswaar zonder tafels, buiten getraind met de jeugd. De jeugd van Ping Pong Alkmaar trekt er regelmatig op uit voor een stevige hardlooptraining, ook een mooie manier natuurlijk om fit te blijven!

Vorig jaar, tijdens de eerste lockdown, werd er ook al massaal buiten getafeltennist en dat leverde mooie plaatjes op!