fbpx
Selecteer een pagina

Van 23 tot en met 29 november 2021 worden in Houston (Verenigde Staten van Amerika) de wereldkampioenschappen gespeeld. Namens Nederland komt Britt Eerland (WR28) uit in het enkelspel.

Dinsdag om 18:40 uur (Nederlandse tijd) speelde Britt haar eerste wedstrijd tegen de Servische Sabina Surjan (WR135). Overigens geen onbekende voor Britt want beiden spelen in het eerste team bij de Duitse club TTC East Berlin. In de eerste game ging het gelijk op maar trok de Servische aan het eind de game met 11-9 naar zich toe. Britt trok de stand gelijk door de tweede game met 11-7 te winnen. In de derde en vierde game bleef Surjan druk zetten door goede plaatsing van forehand naar backhand. Met twee keer 11-8 winst nam Surjan een 3-1 voorsprong in games.

Vanaf dat moment kreeg Britt meer grip op de wedstrijd. Door met meer rotatie en tempowisselingen te spelen won ze met 11-4 en 11-7 respectievelijk de vijfde en zesde game. In de zevende en beslissende game kwam Britt al snel op een voorsprong die ze niet meer uit handen gaf. Met 11-6 pakte ze de laatste game en daarmee ook een mooie 4-3 overwinning.

In de volgende ronde (beste 64 speelsters) ontmoet ze de Japanse Saki Shibata (WR43). Deze wedstrijd wordt vandaag (24 november) gespeeld om 21:20 uur (lokale tijd) op tafel 2. Door het tijdsverschil (+ 7 uur) zal de wedstrijd in Nederland om 04:20 uur van start gaan.
De wedstrijd is live te volgen via https://worldtabletennis.com/livevideo.