fbpx
Selecteer een pagina

De NTTB heeft zaterdag na de Bondsraadvergadering de ‘Brighton Declaration’ ondertekend. Voorzitter Jan Simons, bestuurslid Irene Faber en directeur Achim Sialino namen de honneurs waar (foto).

De ITTF Foundation had de NTTB uitgenodigd om, net als zij, de Brighton Declaration te ondertekenen. Door de Brighton-verklaring te ondertekenen, sluit de NTTB zich aan bij de zoektocht naar de volgende stap op het gebied van FEMpowerment en gendergelijkheid.

Samen met ongeveer 600 andere internationale organisaties is de ITTF Foundation de tweede entiteit van de ITTF Group die de Brighton Declaration heeft ondertekend en heeft gezworen de echte voorvechter te zijn van gelijkheid voor vrouwen en meisjes in sport en fysieke activiteit.

De Brighton Declaration, ontwikkeld en opgesteld door de International Working Group on Women and Sport in 1994, vormt een aanvulling op alle sportieve, lokale, nationale en internationale charters, wetten, codes en voorschriften met betrekking tot gelijkheid in sport en lichamelijke activiteit. De ondertekenaars verbinden zich ertoe de tien principes te handhaven die vrouwen en meisjes in staat stellen vrij en veilig deel te nemen, te concurreren en carrières op te bouwen in sport en lichamelijke activiteit.

Brighton Declaration (document)
Brighton Declaration (meer informatie)

Meisjes/Dames in de Tafeltennissport (Visie NTTB)